Iris Wijnands
Iris Wijnands Wooninspiratie 10 sep 2019

Breaking: de kleur van het jaar 2020 van Flexa is bekend (and we love it)

Dames en heren, stop de persen. De lancering van de kleur van het jaar 2020 van Flexa vond deze ochtend plaats via een live-story op Instagram. En we kunnen alvast verklappen: de kleur is echt geweldig te combineren!

Heleen van Gent, kleurexpert van Flexa, maakte vannmorgen de kleur bekend. “Het is een groot creatief proces”, vertelt ze enthousiast. “We hebben ons met dé kleur van het jaar laten inspireren door 2020. Dat jaar leek vroeger zo ver weg, het was de toekomst, maar het is een new day, een new dawn.”

The human touch is het overkoepelende thema van Flexa voor dit jaar. “Wat hebben we nodig in een toekomst vol technologie? Een human touch, die ons menselijk maakt,” legt van Gent uit.

Tromgeroffel, dit is de kleur van het jaar 2020 van Flexa:

Spannend! Zit je er klaar voor? Verfkwast in de aanslag? Tromgeroffel… maak kennis met Tranquil Dawn.

Flexa kleur van het jaar 2020 woonkame
Bron: Flexa

Tranquil Dawn is een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon. De kleurschakeringen die je in de zonsopgang ziet, vind je ook hierin terug.

De kleur voelt helder aan en straalt licht uit. Deze interieurkleur is op vele manieren te gebruiken. De kleur kan op een hele muur, maar is ook geschikt voor accenten tussen vollere kleuren in. Het is tevens een kleur die perfect is toe te passen op het plafond.

De voorgaande jaren had Flexa ook prachtige kleuren (kennen we Spiced Honey nog?), die goed te combineren zijn met deze nieuwe kleur van het jaar.

Een veelzijdig te combineren trendkleur

In totaal zijn er voor de kleur vier kleurpaletten: ‘a home for creativity’, ‘a home for care’, ‘a home for play’ en ‘a home for meaning’. Uit deze verschillende kleurpaletten blijkt dat Tranquil Dawn zowel met warme als met houde kleuren ontzettend goed werkt. Het combineren van de kleur kan in dit geval heel speels staan.

kleur van het jaar 2020 flexa
Bron: Flexa
kleur van het jaar 2020
Bron: Flexa

De kleur kan een donkere en winterse uitstraling geven aan je kamer, maar met het ‘care of meaning‘ kleurpallet is een lichtere of rustige variant ook goed mogelijk.

Ook met felle, speelse kleuren werkt de kleur goed samen. Zo krijg je een jong en Instagram-waardig huis! Combineer de kleur bijvoorbeeld met een hippe felrode kleur als accentkleur. Ja, wij staan helemaal achter deze kleurtrend.

Nog meer lezen over kleur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Breaking: de kleur van het jaar 2020 van Flexa is bekend (and we love it)
Sluiten