Iris Wijnands
Iris Wijnands Trends 14 okt 2019

Deze kleurtrend is nu ‘uit’ en deze is weer helemaal ‘in’ (volgens experts)

Trends komen en gaan, ook in interieurland. Vooral kleuren zijn erg trendgevoelig. Binnen no time is de kleurtrend die je net op de muur hebt gegooid weer uit, en is de volgende kleur weer helemaal in. Soms is dat frustrerend, maar deze kleur trend 2020 geeft ons vooral heel veel inspiratie om ons interieur te blijven veranderen.

Ben jij altijd op de hoogte van welke kleurtrend nu helemaal hot is? En weet je vaak al voor de experts het zeggen welke kleurtrend passé is? Dan wist je vast al dat beige nu dé kleur is en dat je grijs eigenlijk niet meer in huis wil hebben.

Tijd om weer aan de slag te gaan met ons interieur. Een prima reden (of excuus, het is maar hoe je het bekijkt), om de inrichting weer eens een opfrisbeurt te geven.

Kleurtrends volgens onderzoek

Apartment Therapy deelt het nieuws over de nieuwe trendkleur: grijs is uit en beige is terug van weggeweest. Verfbedrijf Sherwin-Williams heeft een enquête gehouden onder 265 professionele designers die hun observaties en trendvoorspellingen voor het komende jaar deelden.

Je zou denken, grijs en beige zijn beide neutrale kleuren. Toch hebben beide kleuren hun eigen eigenschappen en daardoor zorgen ze voor verdeeldheid. De meeste mensen met een passie voor interieur en design hebben een sterke voorkeur voor de ene of de andere kleur.

Klinkt een beige huis warm en gezellig voor je en vind je grijs een beetje saai? Of vind je beige ‘mwah’ en gaat je hart sneller kloppen bij een mooie grijze kleur op de muren?

Andere trends die zullen komen en gaan

De designers die deelnamen aan het onderzoek van Sherwin-Williams onthulden naast kleurtrends ook nog andere trends waar het volgend jaar mee gedaan is. Natuurlijk is het voorspellen van trends een tikkeltje nattevingerwerk, dus pin ons er niet op vast.

Volgens de designers zijn alle witte en grijze muren in 2020 niet meer modern, zijn boerderij- en scheepsaccenten in huis achterhaald en vinden we accentmuren cliché.

Heb je altijd een half geschilderde muur gewild? Dan is dit het moment om nog even met de trend mee te doen, want nú is het nog een poosje stijlvol. Wil je weten hoe je een muur voor de helft schildert? Lees dan dit artikel: Een muur voor de helft schilderen, hoe doe je dat? Zo schilder je de perfecte rechte lijn

Benieuwd welke kleuren nu, naast beige, nog meer in zijn? Zwart, salie groen en marineblauw zijn andere vervangers van het neutrale grijs. Vooral millennials en ‘Gen Z’ gaan vaker voor gedurfde dan neutrale kleuren.

Krijg je geen genoeg van kleurtrends? Dit zijn de kleuren van het jaar van verschillende verfmerken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Deze kleurtrend is nu ‘uit’ en deze is weer helemaal ‘in’ (volgens experts)
Sluiten