Frederique Rekers
Frederique Rekers Kantoor 29 mrt 2021

Met deze kleur in je thuiskantoor haal je het maximale uit je concentratie

We werken inmiddels al meer dan een jaar thuis en daarom mogen we best eens kijken naar wat goed werkt voor jouw concentratie in huis. Het is dan ook geen geheim dat kleuren je emoties en gedrag, maar ook je concentratie sterk kunnen beïnvloeden.

We delen de kleuren voor in je thuiskantoor om het maximale uit je concentratie te halen.

Haal ‘buiten’ naar binnen voor je concentratie

Doordat we veel tijd thuis doorbrengen krijgen we minder energie. Hierdoor kan je minder gemotiveerd én geconcentreerd aan de slag. Het is daarom slim om jezelf te omringen met opbeurende energie.

Deze energie kan je het beste uit aardse tinten halen die de buitenkant naar binnen brengen. Veel natuurlijke aardetinten én de kleur van de natuur: groen.

Dé kleur om het maximale uit je concentratie te halen

Als je denkt aan kleuren die van buiten komen denk je natuurlijk snel aan groen en dit is dan ook dé beste kleur voor in je thuiskantoor. Wees niet bang, je hoeft geen felgroene muur te nemen. We hebben het namelijk over een specifieke tint: dennengroen (pine green in het engels).

De kleur roept het bloeiende groen naar binnen op maar het blijft tegelijkertijd erg elegant en stijlvol. Hierdoor ontstaat er rust in je thuiskantoor waardoor jij je beter kan concentreren.

Groen is een van de meest rustgevende kleuren en staat erom bekend dat het een optimistisch, energiek en fris gevoel geeft. Dit werkt goed tijdens een werkdag vol spanning en stress. Zo creëer je dus een werkruimte waar je graag bent en ook goed kan werken.

Bewezen: dit zijn de beste kleuren voor in je thuiskantoor

Andere kleuren voor in je thuiskantoor

Zoals we in het begin al zeiden werken aardse tinten goed. Deze hebben een kalmerend effect op de geest en het lichaam. Rust en kalmte zijn nodig om je goed te concentreren. Grijze, beige en witte kleuren helpen goed bij afleiding als je dat nodig hebt.

6 fouten waardoor je je niet kunt concentreren in je thuiskantoor


Kleur thuiskantoor concentratie
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
Met deze kleur in je thuiskantoor haal je het maximale uit je concentratie
Sluiten