Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 31 aug 2018

Dit is de beste kleur muur voor de woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer

De kleur van de kamer is de smaakmaker van die ruimte. Je kunt je voorstellen dat je een hele andere sfeer in huis krijgt als je de muren geel verft in plaats van donkerblauw. Daarom is het belangrijk om kleuren te kiezen die het gevoel dat je wilt overbrengen in een ruimte complementeert.

Dit zijn de beste kleuren om in elke ruimte te gebruiken, volgens Leatrice Eiseman, directeur van het bekende verfmerk Pantone en schrijver van het boek ‘Colors For Your Every Mood’.

Beste kleur voor de woonkamer

“In de woonkamer wordt vaak voor een neutrale kleur gekozen, omdat de sfeer van de kamer niet te overheersend moet zijn,” legt Leatrice uit aan Apartment Therapy. Dat snappen we wel, aangezien je hoogstwaarschijnlijk de meeste tijd in de woonkamer doorbrengt. En dan wil je niet afgeleid worden door die ene knalrode muur die alle aandacht opeist.

Hoe je de kamer dan niet saai maakt? Accessoires! Leatrice: “Gebruik een neutrale kleur zoals taupe, beige of grijs als ondertoon van de woonkamer. Met behulp van accessoires zoals kunst, tapijt en andere kleurrijke accessoires zorg je ervoor dat de ruimte opvalt, zonder te overheersen.”

Beste kleur voor de slaapkamer

De slaapkamer is een plek om tot rust te komen en te relaxen. “Een kleurenpalet met blauw- en groentinten geven een ruimte die ‘zen’-feeling, net zoals blauwgrijze tinten en koele, neutrale tonen,” vertelt Leatrice.

Gebruik je jouw slaapkamer ook als home office? Dan is het een goed idee om voor een iets fellere kleur blauw te gaan, zoals turkoois of navy. Deze twee kleuren zorgen ervoor dat je wat extra energie krijgt tijdens het werken.

De ultieme gids naar een prachtige slaapkamer: De beste tips en ideeën bij het inrichten van je slaapkamer

Beste kleur voor de keuken

De keuken is het middelpunt van het huis waar iedereen bij elkaar komt, toch? Dat moet ook te zien zijn in de sfeer die de keuken uitstraalt. Ga bijvoorbeeld voor een vrolijke geel- of orantjetint om de keuken lekker vrolijk te maken. Niet zo’n fan van geel? Ga dan voor goud of okertinten die dezelfde warmte uitstralen.

Beste kleur voor de badkamer

De tijd dat een badkamer wit moet zijn is allang verleden tijd. “Als je wilt dat je badkamer voelt zoals een rustgevende spa, ga dan voor een grijsgroene kleur of zachte blauw-groene tinten.” Zoek je toch iets meer opvallends? Dan raden wij aan om eens te kijken naar zachtroze. Rozenkwarts is een kleur die we in de sauna vaak terug zien, wat het een ideale kleur maakt voor jouw eigen badkamertje.

Nog meer advies nodig over de kleur muur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

apartmenttherapy

Reageer op artikel:
Dit is de beste kleur muur voor de woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer
Sluiten