Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Keuken 22 jan 2020

6 manieren om kleur aan je witte keuken toe te voegen

Woon je in een nieuwbouwhuis? Dan is er een grote kans dat je een semi-standaard witte keuken hebt. Helemaal geen probleem, maar soms wél een beetje saai. Je interieur leeft op van een vleugje kleur, dus ook je keuken. Wij vertellen je 6 manieren om kleur aan de keuken toe te voegen.

Twijfel je nog welke kleur je op dit moment overal ziet in keukens? We schreven er al een artikel over. Helemaal on trend: deze kleuren zien we in 2020 terug in alle keukens.

Zo voeg je kleur toe aan de keuken

1. De eettafel

Je eettafel een nieuw likje verf geven is niet zo ingrijpend als bijvoorbeeld je keukenkastje, maar kan wel je hele keuken doen opleven. Wees niet bang om lekker te knallen en durf een statement te maken. Een felroze eettafel, of ga je voor knalgele poten met een eiken tafelblad?

2. (Hang)lampen

Een lamp in een felle kleur licht je interieur letterlijk en figuurlijk op. Hoe je de juiste hanglamp boven de eettafel kies, vertellen we je in dit artikel.

3. Keukenkastjes

Echt toe aan iets nieuws? Kies er dan voor om de keukenkastjes onder handen te nemen. Je hoeft overigens niet de hele reeks een kleur te geven om de boel op te fleuren. Door slechts één of twee kastjes te verven creëer je een gaaf, speels effect.

4. Het gasfornuis

Voor de echte waaghalzen: ruil je standaard zwarte gasfornuis in voor een kleurrijke variant. Een fornuis in een felle, glanzende kleur klinkt eng, maar staat ontzettend gaaf.

5. Tegels

Met gekleurde tegels kan je natuurlijk álle kanten op. Kies voor Zellige tegels, of metro tegels (en leg ze in een leuk patroontje). Dan is er eigenlijk nog maar één vraag die je jezelf moet stellen: welke kleur voegen past het best bij mijn tegels?

6. Kookeiland

Het kookeiland is ook een mooi centrepiece waarmee je kunt knallen. Om maar even een voorbeeld te geven, het kookeiland van dit appartement is GOUD. Je checkt het hier: In dit sprookjeshuis schittert een gouden keuken en een volledig roze gang (and it’s magic!).

Meer tips voor de keuken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 manieren om kleur aan je witte keuken toe te voegen
Sluiten