Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 25 apr 2019

Sowieso onze favoriete kleur voor de keuken: olijfgroen

De afgelopen tijd hebben we ontzettend veel verschillende keukens voorbij zien komen. Blauwe keukens, gouden keukens en zwarte keukens, bijvoorbeeld. Maar de kleur die écht ons hart gestolen heeft, is olijfgroen. Dit huis laat precies zien waarom we deze kleur in de keuken zo mooi vinden.

Om maar een voorbeeld te noemen: de kleur past zo mooi bij hout en natuurlijke bruintinten.

olijfgroene keuken

Een woonkamer, eetkamer en keuken in één kan wat klein en op elkaar gepropt overkomen, maar met een juiste indeling en wat slimme trucs kom je een heel eind. Kijk bijvoorbeeld naar de grijze rand boven de metrotegels in de keuken. Door de metrotegels niet helemaal tot aan het plafond te metselen, creëer je een hoekje.

Gezellig hoekje door een vloerkleed

Ook in het woongedeelte is dit gebeurd door het vloerkleed. Ook al is het vloerkleed vrijwel dezelfde kleur als de houten vloer, het verschil van textuur zorgt er tóch voor dat de bank en de salontafel samen een gezellig hoekje vormen.

olijfgroene keuken

Vaak als we metrotegels in de keuken zien, dan zijn deze witte tegels gevoegd met een witte voeg. Hierdoor valt de glans van de tegels extra op, maar is de muur zelf vrij onopvallend. De bewoners van dit appartement hebben er juist voor gekozen om donkergrijze voegen te gebruiken, waardoor de tegels extra opvallen.

Hiermee wordt je aandacht meteen naar de muur getrokken – tenminste, als je klaar bent met kijken naar de prachtige olijfgroene keukenkastjes.

olijfgroene keuken
olijfgroene keuken
olijfgroene keuken

Via twee prachtige grote deuren (die willen wij ook!) kom je in de slaapkamer, die qua interieur niet onderdoet aan de keuken.

olijfgroene keuken

Een stoel gebruiken als nachtkastje? Geen probleem. Tenminste, als het zitgedeelte van de stoel recht is en er niets vanaf rolt, maar aan de vaas met bloemen te zien is dat bij deze stoel geen probleem. We houden van de speelse sfeer die de stoel aan de slaapkamer geeft.

De kleur van de kamer zelf is vrij rustig gehouden – we krijgen alleen wat kleur door de felgroene Monstera plant in de vensterbank – maar dat is niet erg. De kamer is vrij klein, en juist door een kleine kamer rustig te houden kan ‘ie groter overkomen dan ‘ie in werkelijkheid is.

Deze appartementen mag je niet missen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

alvhem

Reageer op artikel:
Sowieso onze favoriete kleur voor de keuken: olijfgroen
Sluiten