Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 15 dec 2021

Wordt deze hippe kleur dan dé trend van 2022 voor in de keuken?

Trends, trends, trends! Wij blijven er toch altijd mee bezig. We zijn de afgelopen jaren fan geworden van gekleurde keukens en in 2022 lijkt er één kleur voorop te staan bij de trendwatchers. Welke kleur, vraag je je af? Maak kennis met de roze keuken.

Nieuw jaar, nieuwe kansen. We nemen binnenkort waarschijnlijk afscheid van de trendy keuken kleuren van 2021, maar wie weet wordt de trendkleur voor in de keuken van 2022 wel roze! De trendwatchers van Domino zijn het daar in elk geval over eens.

5 x roze in de keuken

1. Effen terra roze muur

Schilder je keukenwand in een terra roze kleur en je keuken ziet er totaal anders uit. Je interieur ziet er spontaan zachter uit met deze warme kleur. Het is daarom ook de ideale kleur om een voornamelijk zwart-wit interieur warmte te geven.

Wil je dat jouw keuken één en al warmte uitstraalt? Verf je houten keukenkastjes dan niet in een andere kleur. Hout en roze is een combinatie vol warmte. Als je het wat saai vindt, kies er dan voor om licht en donker hout te combineren. Wij vinden deze keukenkastjes in verschillende houttonen zo leuk!

5 tips voor het combineren van verschillende houtsoorten

2. Wit en roze

Vergeet zwart en ga voor een roze-wit interieur. In een keuken met mooie lichtinval ziet het er geweldig uit. Kies daarbij voor stalen keukenapparatuur, want grijs gaat ook goed samen met roze. Wij worden helemaal warm van het prachtige plaatje hierboven.

Even wegdromen: deze lichte keuken met eetkamer is een plaatje om te zien

3. Roze voor rustieke charme

In combinatie met een donker houten vloer en meubels voegt een diepe tint roze echt een rustieke uitstraling toe aan je keuken. Heel leuk voor een landelijke of Cottagecore woonstijl.

4. Een roze oven voor kleur in de keuken

Kies voor een oven of ander keukenapparaat in een roze kleur en verwerk nog wat keukenaccessoires in roze tinten in je interieur. Het is de ideale manier om deze opvallende kleur in je keuken te gebruiken zonder dat je meteen voor een roze muur hoeft te gaan.

Breng een knal van kleur aan in je keuken met huishoudelijke apparaten

5. Een toffe tegelwand

Een ander leuk alternatief: creëer een accentmuur door tegels op de achterwand van je keuken te plaatsen. Tegeltjes zijn heel leuk voor een vintage of retro keuken. We raden aan om in de vintage keuken voor een diepe mauve tint te kiezen en voor retro naar een lichtere tint te neigen. Bij een retro stijl zie je overigens vaak vierkante tegels terug.

Doen: de kleur terracotta is hip in de babykamer en we laten zien waarom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Wordt deze hippe kleur dan dé trend van 2022 voor in de keuken?
Sluiten