Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 29 dec 2021

13 écht toffe manieren om kleur in huis te gebruiken

Breng eens veel kleur in je huis aan, en dan bedoelen we ook echt véél. Durf eens te knallen en experimenteren met kleuren! Zo kom je er pas achter hoe tof een kleurrijk interieur is. Of neem een kijkje hieronder als je toch liever een voorbeeld wilt voordat je de kwast in de verf doopt.

Daarnaast is het ook goed om even van tevoren te beslissen welke kleur je jouw kwast maakt.

13 x volop kleur in huis

1. Pretty pastel

Je ziet zoveel pasteltinten terug in dit interieur. Mix en match volop met allerlei pastelkleuren om je huis een vrolijke look te geven. Houd het niet bij een of twee tinten. En combineer ook lichtere en donkere tinten van dezelfde pastelkleur. En gebruik wit in je pastel interieur om wat rust te creëren.

2. Werk met kleurvakken

Verwerk kleurvakken op de muren of zelfs op het plafond. En ben ook niet bang om de open haard of een kast mee te schilderen. Zo krijg je pas een unieke look. Leg nog een kleurrijk vloerkleed op de grond en het ziet eruit als een mooi geheel.

Dit is de kracht van een gekleurd kleed in een Scandinavisch interieur

3. Mix en match met printjes

Een bohemian interieur is ideaal voor het mixen en matchen met gedurfde en kleurrijke printjes. Kies voor warme tonen en levendige kleuren en jouw interieur ziet eruit als een feestje.

4. Of mix met bloemen

Fleur je interieur pas echt op door felgekleurde bloemen in je huis te stylen. Zeker als je geen knallende kleur op de muur of vloer hebt springen felgekleurde bloemen er leuk tussenuit. En een knalgele lamp is ook altijd leuk.

5. Maximalistisch in alle kleuren

Houd je niet in als je voor een maximalistisch interieur kiest. Speel volop met allerlei kleuren om er een dynamisch kleurrijk huis van te maken. Kijk alleen wel goed welke kleuren je gaat gebruiken en hoe je ze matcht. Het moet natuurlijk wel een georganiseerde chaos blijven.

Yes! Zo ga je voor een maximalistische look zónder chaos in huis

6. Ga voor een ongebruikelijke combinatie

Kleurencombinaties die je niet vaak ziet hoeven niet meteen een mismatch te zijn in je interieur. Kijk maar naar de combinatie van geel, lila en mintgroen hierboven. Met een onverwachte kleurencombinatie zoals deze is het wel een slimme zet om je interieur simpel te houden. Zo zal je oog er gemakkelijker aan wennen en ziet het er stijlvol uit.

7. Wees origineel

Schilder eens een afbeelding op een keukenkastje of tafel in plaats van op de muur. Je schildering zal nog origineler eruitzien wanneer je er een ongewone plek voor uitzoekt.

8. Zet één kleur in het spotlight

Kies een knallende kleur en laat deze echt ervan afspatten in je huis. Het makkelijkste doe je dit door een groot vlak of meubel in deze kleur te verven zodat deze de eyecatcher wordt in je interieur.

9. Een monochrome badkamer

Houd je van minimalistisch? Dan is een monochrome badkamer de perfecte kleurenknaller voor je! Door de vloer en de muur ook in één kleur te verven ziet je badkamer met zijn mooie lijnen er nog strakker uit.

10. Regenboog interieur

Maak een regenboog indeling voor je boekenkast of verf een leuke regenboog op de trap of muur verft. Of laat je inspireren kom zelf met toffe ideeën om een regenboog in je huis te creëren.

7 fantastische regenboog ideeën voor een kleurrijke babykamer

11. Combineer kleuren die elkaar complementerenn

Kies voor twee complementaire kleuren als de basis van je interieur zoals paars en geel of rood en groen. Of combineer drie contrasterende kleuren waardoor alle primaire kleuren in je huis zitten. Hierdoor krijg je namelijk een interieur dat aangenaam is voor je ogen.

12. Kleurrijke huishoudelijke apparaten

Ook een toffe manier om kleur te verwerken in je design is door middel van huishoudelijke apparaten. Kies voor een knalrode koelkast of een paarse computer. Houd eens je vloer en muren neutraal of wit en breng kleur met kleine meubels en woonaccessoires.

13. Een geometrisch kleurenpalet

Benadruk de kleuren in jouw woning met geometrische vormen. Een vloerkleed met toffe geometrische patronen zoals die hierboven wil je dan ook in je woonkamer neerleggen.

Inspiratie: 6 mozaïek muren waar de kleuren ervan afspatten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
13 écht toffe manieren om kleur in huis te gebruiken
Sluiten