Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 21 mrt 2020

4 makkelijke manieren om tóch kleur toe te voegen aan jouw huurhuis

Omdat huurhuizen altijd zo basic mogelijk opgeleverd worden (lees: met witte muren en een basic vloer) en je het huis naderhand ook in dezelfde staat weer moet opleveren, nemen veel mensen de moeite niet om de muren te schilderen. Maar hoe krijg je dan tóch een beetje kleur in je huurhuis? Wij hebben 4 tips.

4 x kleur aan je huurhuis toevoegen zónder een muur te verven

1. Grote gekleurde canvas vlakken

Oké, dus je muur helemaal schilderen is niet echt een optie. En al helemaal niet wanneer je het liefste een zwarte of donkergrijze muur wilt. Geen paniek, want met een aantal grote canvassen kun je de ruimte al een heel andere look geven.

Schilder de canvas borden in je favoriete kleur en hang ze op aan de muur. Mag je niet boren in de muur? Zet het canvas dan nonchalant op de grond. Zo creëer je niet alleen een kleurig effect, maar ook meteen een grafische look!

2. Behang in een felle kleur of met een mooi patroon

Heb je mooi behang gezien, maar heb je geen zin om een hele dag bezig te zijn met behangen? Dan zijn er gelukkig ook nog meerdere opties.

Beplak bijvoorbeeld de achterkant van de boekenkast met het behang om toch een leuk kleurtje in jouw interieur terug te laten komen. Ideaal voor een huurhuis, want die boekenkast kan je gewoon meenemen naar een andere woning. Enne, ook kun je de canvassen uit de bovenstaande tip beplakken met het behang.

> Lees ook: Ga voor meer drama in je interieur met indrukwekkend bloemenbehang.

3. Ga los met woonaccessoires

Je hoeft natuurlijk niet persé een muur te verven om meer kleur in huis te krijgen. Ga gewoon los met woonaccessoires! Kies bijvoorbeeld hoge vazen en mooie beelden in een hippe kleur, en ‘schilder’ je huurhuis op die manier.

4. Grote kamerplanten!

Wil je de kleur groen meer in huis laten terugkomen? Overweeg dan eens om grote kamerplanten in huis neer te zetten. Met grote kamerplanten creëer je niet alleen een gezellige en botanische sfeer, maar kleur je de ruimte ook nog eens een beetje in. Helemaal volgens de laatste woontrends.

Meer tips om je huurhuis een upgrade te geven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 makkelijke manieren om tóch kleur toe te voegen aan jouw huurhuis
Sluiten