Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 23 aug 2021

Combineren kan je leren: deze kleuren matchen het beste bij groen

Hé groentje, vandaag gaan we het hebben over de kleur groen. Of het nu een donkergroen is of een pastelgroen dat maakt ons niet uit – wij houden van alle tinten groen. Maar welke andere kleuren zorgen er nou voor dat deze frisse kleur het beste voor de dag komt?

Hieronder staat misschien wel een combinatie met de kleur groen waar je nog niet eerder over had nagedacht.

5 kleuren om met groen te matchen

1. Wit

De kleur die met alles samen gaat en je niet kan vergeten is natuurlijk wit. Door wit in je interieur te gebruiken kan je gemakkelijk een balans in kleur creëren. Zo kan je kalmte en rust laten uitstralen wanneer de rest van de kleuren wat drukker zijn.

Vooral als het gaat om het inrichten van een kleine kamer dan is een combinatie tussen de twee een goed idee. Anders kan het te overweldigend zijn.

2. Geel

Een andere goede combinatie is tussen de kleuren groen en geel. Beiden hebben een natuurlijke uitstraling en door ze samen te gebruiken kan je warmte uitstralen. Daarbij als je voor lichte tinten kiest, kan je ook je interieur er lichter en vrolijker uit laten zien.

De meest voorkomende trend is dan ook een gele, rustige achtergrond met hier en daar wat groen dat nog meer naar de voorgrond wordt getrokken.

3. Grijs

Bij groen en grijs moet je altijd wel even opletten: beide kleuren kunnen al snel een kamer een iets donkerdere kijk geven. Zoek dus niet te donkere grijstinten uit en beperk het gebruik van te lichte groene tinten.

Wanneer je een ideale kleurcombinatie tussen deze twee hebt gevonden dan zie je het direct aan je interieur. Een vergrijsd donkergroen is misschien ook wel de moeite waard om te bekijken.

4. Blauw

Het is echt zo’n combinatie waarvan de meeste wel al op de hoogte zijn dat die goed werkt. Groen is ook de perfecte kleur om blauw mee te accentueren of andersom.

Hoewel blauw een beetje als een ‘jongenskleur’ wordt gezien (zeker donkerblauwe tinten), heeft groen een meer genderneutrale associatie. Hierdoor kan je de associatie die blauw wekt wat laten verdwijnen.

5. Roze

Deze kleur zou misschien het minst verwacht worden met groen op deze lijst. Maar kijk eens naar deze roze sofa in dit pastelgroene interieur en je ziet zo dat het zijn plaats heeft verdiend.

Lekker fris: een groen kleurtje op de muur in de keuken

kleur groen interieur combineren
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Combineren kan je leren: deze kleuren matchen het beste bij groen
Sluiten