Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 26 mrt 2022

4 dingen om op te letten bij het kiezen van de kleur van je accentmuur

Je wilt een accentmuur in huis? Leuk! Maar welke kleur je hem nu wilt hebben is nog een ander verhaal. Het is namelijk niet zo vanzelfsprekend welke accentkleur het interieur echt doet opleven. De balans vinden kan lastig zijn, maar wanneer je de juiste kleur vindt geeft het zo’n voldoening.

Ben je er al over uit welke muur in huis een likje verf verdient? Dan kan je de kleur kiezen met de onderstaande punten in je achterhoofd.

Zo kies je de kleur van een accentmuur

1. Kies een mooie kleur uit waar je niet op uitgekeken raakt

Het is wel zo belangrijk om voor een kleur te kiezen die je persoonlijk al heel mooi vindt en niet snel op raakt uitgekeken (en de rest van het huishouden). Het zou jammer zijn als je voor een kleur kiest die wel past bij je muur, maar niet bij jou. Er zijn genoeg kleuren om uit te kiezen, dus dan maar iets langer zoeken naar kleur.

2. De kleur past binnen het kleurenschema van je interieur

Zelfs als je een accentkleur gebruikt om een statement in je kamer te maken betekent dit niet dat je de kleur niet op andere plekken in je interieur mag herhalen. Juist door de accentkleur weer in de details terug te laten komen wordt je huis meer een geheel.

Natuurlijk moet je wel een kleur hebben die ook goed samen gaat met de andere kleuren binnen het huis. Het is beter om dan een accent kleur al te kiezen als je met het kleurenschema van de kamer bezig bent. Als je bang bent dat de kleur die je hebt te druk kan zijn voor het interieur kun je altijd overwegen om deze kleur in je kamer te brengen op een andere manier dan door een accentmuur.

Geschilderde plinten kunnen een goede manier zijn om een drukke kleur op een rustige wijze in je kamer te gebruiken. Hetzelfde geldt voor het plafond of een deur. Zo heb je toch de mooie kleur die je wilt zonder dat het al je aandacht opeist.

3. Highlight met de kleur wat jij naar voren wilt brengen

Zoals we al zeiden wil je niet per se dat de kleur van de muur het focuspunt van de kamer wordt. Meestal wordt een accentmuur gebruikt om een ander gedeelte van de ruimte in de spotlight te zetten. Je wilt jezelf dus afvragen wat je precies wilt bereiken met de accentmuur in je kamer en hoe deze het beste tot zijn recht zal komen. De muur achter de schouw van je open haard kan een uitstekende keuze zijn om in een ander kleurtje te verven.

4. Hoe kleurt jouw muur door de dag heen?

Al wil je soms dat het zonnetje de hele dag schijnt, helaas gaat die toch onder en daarmee verdwijnt het mooie zonlicht uit je kamer. Houd daarom rekening bij het uitzoeken van de kleur verf hoe die gedurende de dag er op jouw muur uit zal komen te zien. Dit kan gemakkelijk door verschillende kleurentinten op je muur uit te testen.

Klaar met kiezen? Dan hebben wij wat tips voor je begint met verven.

Muur verven? Met deze handige tips rock jij het verven van die muur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
4 dingen om op te letten bij het kiezen van de kleur van je accentmuur
Sluiten