4 kleine woontrends waar je niet je hele interieur voor hoeft om te gooien

Leuk hoor, al die artikelen over woontrends, maar vaak moet je er je hele interieur voor omgooien om een beetje in de buurt te komen bij het voorbeeldplaatje. En omdat niet iedereen daar altijd zin in heeft, hebben we 4 woontrends 2020 uitgekozen die je wél makkelijk in elk huis toe kunt passen. Micro-woontrends noemen we ze voor het gemak even. Kijk je mee?

Want van kamerplanten tot aan spiegels, tegenwoordig kan kan je overal wel een trend bij verzinnen. Onder andere door Instagram en Pinterest worden we constant geïnspireerd door anderen, wat leidt tot nieuwe trends. Dit zijn onze favorieten.

4 mini woontrends 2020 die je makkelijk in huis toe kunt passen

1. Kunst wat je niet ophangt

Steeds vaker zien we kunstwerken in interieurs die niet aan hun haakje aan de muur hangen, maar lekker nonchalant op de grond of op een kast staan. En vooruit, zet ook een kunstwerk op je nachtkastje, of op je aanrecht. In principe kan je deze woontrend overal toepassen.

Het effect? Kunst neerzetten in plaats van ophangen geeft een “luie” look aan je interieur, en het impliceert dat je je niet zo druk maakt over je interieur. Hartstikke hip op dit moment.

2. Een achtergrond voor je Zoom-meetings

Veel aan het thuiswerken en video-bellen met je collega’s in Teams, Zoom of Skype? Let dan even op, want het is een trend om een speciale Zoom-achtergrond te hebben. Het komt er eigenlijk op neer dat je één muur in huis omtovert tot jouw Zoom-muur, waar je extra je best op doet. Jouw collega’s zien dit immers als de afspiegeling van jouw interieur.

Denk aan een paar mooie schilderijen, een indrukwekkende gallery wall, een mooi behang (maar niet te druk, want je wilt niet dat jouw achtergrond belangrijker wordt dan jouw hoofd), flink wat kamerplanten of een mooie lamp.

3. Een mini bar in huis

Met alle Corona-maatregelen van het afgelopen jaar zijn we er achter gekomen dat een drankje doen in de stad hartstikke leuk is, maar dat het ook heel gezellig kan zijn om thuis mensen uit te nodigen (op gepaste afstand, uiteraard). En wat mag er niet in huis missen als je gasten over de vloer hebt? Exact, een minibar.

Een barcart is altijd een goed idee, want deze rol je makkelijk van de ene plek naar de andere plek. Heb je zin om het echt goed aan te pakken? Dan kan je ook een grotere kast omtoveren tot minibar. De perfecte plek voor flessen drank en mooie glazen.

4. Groen in huis

We gokken dat kamerplanten de komende tijd nog wel even in de lijstjes met woontrends zullen verschijnen. Kamerplanten zijn hot, nog steeds. Dus heb je groene vingers, dan mag dat gezien worden. Hier lees je alles over de kamerplantentrends van dit najaar.

Meer woontrends 2020 om van op de hoogte te blijven

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4 kleine woontrends waar je niet je hele interieur voor hoeft om te gooien
Sluiten