admin
admin Wooninspiratie 17 apr 2018

Inspirerend: 10 toffe ideeën voor een kleine woonruimte

Wij staan helemaal achter het gezegde ‘klein maar fijn’. Onze vrienden van Manners hebben een fijn lijstje opgesteld met tips en ideeën voor een kleine woonruimte. Die kunnen we toch allemaal wel gebruiken?

Met deze ideeën weet jij voortaan hoe jij jouw kleine woning optimaal kunt benutten oftewel bewonen. Zo wordt klein wonen een feestje! Zie hier de meest moderne en minimalistische stijlen ter inspiratie.

Zwevend-bed

Hoe cool is dit bed. Het bed hangt onder het dakraam. Slapen met een slaapmasker is dan ook aan te raden. Maar hé – wanneer iets zo fraai oogt, is dat lang zo erg niet. Ook leuk: de krijt-mogelijkheden tegen de trap. Efficiënt en cool tegelijk! Doordat het bed zich in de ‘lucht’ bevindt, bespaar je veel ruimte.

Licht

Deze kleine studio is voorzien van veel lichte elementen. De ruimte wordt slim in tweeën geknipt door gebruik te maken van deze open kast. En juist doordat deze kast open is, oogt het niet zwaar en dus behoudt je ruimte. Er is hier optimaal gebruik gemaakt van het minimale woonoppervlak. En ander fraai ding: deze tv is omkeerbaar, zo kun je ook in bed tv kijken.

Joyce McCown via Unsplash

Slaap-keuken

Gelukkig wordt deze ruimte slim gebroken door de wand, maar zoals je ziet maken deze twee aparte ruimtes, gebruik van hetzelfde blok. Het ziet er erg tof uit! De meubels zijn elegant en stralen kalmte uit, maar het meest bijzondere blijft uiteraard het slimme blok (middelpunt).

Batik

In deze kleine ruimte is gebruik gemaakt van hoogte. Door het bed hoger te maken creëer je als het ware een afzonderlijke ruimte. Daarnaast verlies je geen ruimte door gebruik te maken van de ruimtes onder het bed zelf. Het is een bed maar ook een inbouwkast. De batik-verftechniek doet het enorm goed in deze woning. Een paar simpele klodders op de muur kunnen dus veel doen!

Bogaart Tuinmeubelen
Tuinmeubelen

Latten

De ruimte is zo slim en creatief ingericht. het appartement oogt speels en biedt al het benodigde. Alles is duidelijk gecategoriseerd en de latten bij het bed doen het ‘m! Door hier gebruik van te maken, oogt het slaapgedeelte als een afzonderlijke ruimte. Daarnaast oogt het bijzonder knus. Ook leuk: de ringen, creatief!

Bogaart Tuinmeubelen

Opbergvakken

Dit ‘huis’ is bijzonder rijk aan opbergvakken. Je kunt veel in deze kleine ruimte kwijt. Doordat ook hier gespeeld is met verhogingen, wordt de kamer opgesplitst. Zo creëer je een mini woonkamer en maak je zelf een mini kantoor à la werkplek. De kleine krukken in de keuken werken ook slim, klein maar fijn. Wel eten in de keuken – en dus niet op de bank.

Tuinmeubelen

Seks

Deze studio oogt sexy. Dit komt door de hoge linnen gordijnen. Ze maken het bed afzonderlijk van de rest van de kamer. De ruimte is klein maar door het bed op deze manier neer te zetten, toont dit groots. De gehele ruimte toont zeer luxe en bewijst dat klein zeer goed kan zijn.

Verlichting

Dit ‘huis’ maakt gebruik van veel licht. Het slaapgedeelte wordt gescheiden door de kast en zelfs daar boven bevindt zich een fraaie verlichting. De keuken wordt gescheiden door de bar en ook de barkrukken aan de andere kant breken als het ware de ruimte. Het feit dat alles in het huis zo glanst werkt tamelijk goed.

Hout

De natuurlijke houttinten in deze woning zijn waanzinnig. Slim: de boekenkast die tevens als trap dient. In de kleine ruimte is een slaapzolder gemaakt, op deze wijze breng je de woning tot leven. De natuurlijke houttinten doen het erg goed in combinatie met wit en zwart.

Industrieel

De woning is klein maar door gebruik te maken van wanden als ramen, toont deze groot. Het zijn geen dichte deuren maar ramen, wat maakt dat je licht behoudt en dus ruimte creëert. Ook is er leuk gebruik gemaakt van kleuren. Deze zijn opvallend maar schreeuwen niet. Dit omdat het totaalbeeld rustig oogt.

Dit artikel verscheen eerder op Manners.nl

Weg met die kleine woonruimte!

Wist je dat je een ruimte groter kan laten lijken dan dat hij is? Hoe, dat lees je hier.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Inspirerend: 10 toffe ideeën voor een kleine woonruimte
Sluiten