Inspiratieboost: de mooiste kleine woonkamers boordevol stylingtips

Inspiratieboost: de mooiste kleine woonkamers boordevol stylingtips

Tja, niet iedereen is gezegend met een woonkamer die drie radslagen en vijf koprollen lang is. Hey, maar ze zeggen niet voor niets: klein is fijn. Daarom hebben we de mooiste kleine woonkamers voor jou op een rij gezet – boordevol stylingtips!

Want wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd!

Dwell
Lili in Wonderland

Heb je niet zo veel ruimte, maar wil je wel veel zitplekken creëren? Dan is een hoekbank ideaal. Het liefst neem je er eentje die op hoge pootjes staat. Hierdoor creëer je een luchtig gevoel en oogt de bank ook minder massief.

Fiona Anderson

Hang dingen op! Je tv bijvoorbeeld (scheelt weer een tv-dressoir) of maak je eigen gallery wall voor meer sfeer. Hou je van woonaccessoires zoals vaasjes, beeldjes en kaarsjes? Deze kun je prima neerzetten op een smal muurplankje.

Tip: wist je dat je ruimte groter lijkt als je je meubels match met je muur? Schilder daarom het plankje in dezelfde kleur als de achtergrond.

Stadshem

Als je niet veel plaats hebt, is het slim om voor multifunctionele items te kiezen. Denk aan een krukje dat kan dienen als bijzettafel en stoel, maar ook een daybed. Woon je in een studio en heb je écht amper ruimte? Gebruik dan je bed ook als bank. Door deze op te maken met veel kussens wordt het een heerlijk zitplekje.

Apartment Therapy
Stadshem

Terwijl een houten vloer wat meer warmte toevoegt, zul je met een witte variant een ruimtelijker gevoel creëren – zeker in combinatie met lichte muren.

Meer fijne woonkamers?

Wat dacht je van een minimalistische, zwart-wit look?