Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 12 jan 2020

Dit is dé truc om jouw kleine woonkamer groter te laten lijken

Klein wonen wordt steeds populairder (daar lees je meer over in ons artikel over de woontrends van 2020). Een kleine woonkamer, daar zullen we dus mee moeten leren omgaan. Als jij jouw woonkamer klein en benauwd aan voelt voelen, dan hebben we een tip voor je waar je mee aan de slag kunt.

Dé tip? Laat mensen omhoog kijken.

Als je niet wilt dat de muren van een kleine ruimte op je af lijken te komen, dan is het ook niet handig om juist aandacht de vestigen op de muren. In plaats daarvan kan je veel beter aandacht trekken naar het plafond.

Zo trek je meer aandacht naar je plafond

  • Verven

Verf het plafond eens een andere kleur dan de muren. Een paar tinten donkerder bijvoorbeeld, of écht een opvallende kleur. Hier lees je alles over je plafond schilderen, en waarom dat zo’n goed idee is.

  • Opvallende hanglamp

Vind je dat nog een beetje te heftig? Trek dan aandacht naar het plafond met een opvallende hanglamp. Er zijn talloze prachtige hanglampen op de markt waar je maar naar blijft kijken. Hang een opvallende lamp boven de eettafel, maar vergeet ook het licht boven de salontafel niet. Met beide mag je best uitpakken.

Denk aan kroonluchters (die mogen wat ons betreft weer helemaal hip worden!), of een meer moderne variant zoals deze van made.com.

  • Hangplanten

Nog een leuk idee om meer aandacht naar je plafond te trekken: hangplanten. Hangplanten kunnen echte eyecatchers zijn in een kleine woonkamer, dus maak daar gebruik van.

Hoe hoog je jouw hangplanten het beste op kunt hangen lees je in dit artikel: dit is de ideale hoogte om hangplanten op te hangen.

Kan je meer tips voor een kleine woonkamer gebruiken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is dé truc om jouw kleine woonkamer groter te laten lijken
Sluiten