Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Wooninspiratie 28 aug 2018

5 hacks die jouw kleine wasruimte een stuk ruimer maken

Kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in de wasmachine. Het liefste zorgen wij dat er een wasruimte in huis te vinden is. Die hoeft niet groot te zijn, want eerlijk is eerlijk: een kleine wasruimte is nog altijd beter dan geen wasruimte. Heb jij zo’n kleine wasruimte? Met deze tips creëer je ruimte om in alle gemak een wasje te kunnen draaien.

Eerlijk is eerlijk een kleine wasruimte is wel ontzettend lief en een kleine ruimte betekent ook minder schoonmaken. Daar doen we het dan wel weer voor! Met deze tips haal je alles uit elke m2 van je wasruimte.

1. Ophangen staat netjes

In een kleine wasruimte past soms niets meer dan een wasmachine en een droger. Je kleren ophangen aan een wasrek gaat ‘m dus niet worden, maar geen paniek. Een hang wasrek is de oplossing in kleine ruimtes. Je kan er zelfs eentje installeren met stevige stangen of je haalt een kant-en-klare van de IKEA die je op kan hangen aan de deur.

2. Stapel werk

Soms heb je niet meer dan een een wasruimte waarin alleen de wasmachine past. Een klein probleempje als je droger je lief is. De oplossing ligt gelukkig voor de hand: opstapelen die handel! Je kan speciale verbindingstukken kopen bijvoorbeeld bij bol.com. Hiermee kan je veilig je wasdroger boven je wasmachine plaatsen.

3. Denk in de hoogte

Heb je wel genoeg ruimte om je wasmachine en droger naast elkaar te plaatsen? Maak ook dan gebruik van de ruimte erboven. Je kan er gezellige mandjes plaatsen, of  opberglades die erg handig zijn voor je handdoeken en andere badkameraccessoires. Het is ook handig om bijvoorbeeld de wasmachine vrij te houden om je kleren op te vouwen.

4. Benut je wasruimte volledig

Als je een hoog plafond hebt in de wasruimte, is het zonde om daar geen gebruik van te maken. Natuurlijk kan je die ruimte benutten door planken aan de muur te maken, maar je kunt ook een ruimte ónder de wasmachine en droger creëren. Door een verhoging aan te leggen met planken creëer je ruimte onder je wasmachine. Dat is dan bijvoorbeeld handig voor een wasmand voor de schone en vuile was, of voor wasmiddel.

5. Slim strijken

Na het wassen en drogen van de was, komt natuurlijk het strijken. Mission impossible in jouw kleine wasruimte? Echt niet!  Ook in een kleine wasruimte kan je ruimte maken om te strijken. Er zijn schattige kleine strijkijzers die gemakkelijk boven op je wasmachine passen. Meestal zit er een haakje bij, zodat je de strijkplank daarna gewoon aan de deur kan ophangen. Een ander idee voor strijken in een kleine wasruimte is een plank inbouwen die je uit kan schuiven.

Meer lezen over slim omgaan met kleine ruimtes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 hacks die jouw kleine wasruimte een stuk ruimer maken
Sluiten