Onderschat je voortuin niet! 4 leuke ideeën voor een (kleine) voortuin

De voortuin wordt vaak vergeten bij het inrichten van je huis, terwijl het toch echt het eerste is wat je ziet als je thuiskomt. Zelfs als je niet veel ruimte hebt (en geen groene vingers hebt!), kan je er zeker wat moois van maken. Wil je een kleine voortuin inrichten? Ter inspiratie verzamelden we 4 leuke ideeën voor een gezellige voortuin.

Een verticale tuin

Heb je echt bijna geen ruimte, maar wil je jouw huis toch gezellig laten ogen? Ga de hoogte in! Een verticale tuin kan een goede oplossing zijn voor het gebrek aan ruimte. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een klimop te laten groeien, die heeft namelijk maar een klein oppervlak nodig om te kunnen groeien. Je kan ook kiezen voor een rek waaraan je allemaal bloempotten met planten of bloemen hangt. Een slimme manier om meteen je hele huis op te vrolijken!

Don’t you just love wisteria season? ? ? by @thedoorsofldn

166 Likes, 5 Comments – Your Home Magazine (@yourhomemagazine) on Instagram: “Don’t you just love wisteria season? ? ? by @thedoorsofldn”

Een bankje of stoelen

Heb je plek voor een bankje of twee stoelen? Wij zeggen: doen! Het is een makkelijke manier om je voortuin gezellig en uitnodigend te laten ogen. En dan bedoelen we natuurlijk niet één zielig verrot bankje, maar een mooie in combinatie met accessoires. Ga aan de slag met bloempotten, ladders, houten kistjes en kandelaars, en zorg dat je kussentjes hebt die je makkelijk naar buiten en binnen kunt nemen.

In de voortuin heb je toch vaak net op een ander tijdstip zon, waardoor je op ieder moment een kopje koffie of wijntje kan drinken. Krantje of bitterbal erbij en je bent een gelukkig mens. Wedden? 😉

Planten of bloemen zijn key

Het is wat ons betreft hét geheim bij een kleine voortuin inrichten: planten en bloemen kunnen echt niet ontbreken. Hoe meer, hoe beter. Gebruik daarvoor bloembakken, bloempotten, emmers, melkflessen (in een kek kleurtje!) of bijvoorbeeld een fiets met bloemen. Zo word het onmogelijk om een na een lange werkdag nog chagrijnig je voordeur binnen te stappen.

Betegeld pad naar je voordeur

Je kan jouw voortuin heel makkelijk een unieke touch geven door het paadje naar je voordeur te betegelen met een mooie speciale tegel. Zelfs als je verder grijze tegels in je voortuin of misschien een verdwaalde bloempot hebt, oogt je voortuin vrolijk en verzorgd. Extra bonuspunten als je jouw voordeur ook een opfrisbeurt met een te gekke kleur geeft.

Meer inspiratie voor een kleine voortuin inrichten

Reageer op artikel:
Onderschat je voortuin niet! 4 leuke ideeën voor een (kleine) voortuin
Sluiten