Kleine tuin inrichten lastig? Niet met deze vijf ideeën

Je kleine tuin inrichten kan soms best een uitdaging lijken. Toch kun je deze heel gemakkelijk upgraden. Wij geven de beste ideeën voor het inrichten van kleine tuinen, mooie patio’s en gezellige balkonnetjes. Zo vergeet je meteen dat je een kleine tuin hebt.

Een kleine tuin inrichten doe je zo

Kun je wel wat fijne ideeën gebruiken om jouw kleine tuin in te richten? Wij geven je de nodige tips en tricks.

Verf de muren wit

Woodpeckers Design
SB Digs

Kleuren kunnen heel veel doen voor een kleine tuin. Door lichte kleuren toe te voegen aan je tuin, kan het ruimtelijker ogen. Witte muren kunnen hierbij goed werken en staan ook nog eens heel stijlvol. Die saaie, bruine schutting wordt meteen wat chiquer als je ‘m in een mooie kleur verft.

Hang wat planken op

Vegetable Gardening

Creëer wat extra ruimte door kleine plantjes neer te zetten op planken. Perfect om je kleine tuin in te richten. En het staat super gezellig. Voor een minimalistisch interieur kun je een simpele, witte plank bevestigen aan de muur van je tuin. Wil je een meer bohemien effect, dan kan een robuuste plank ook tof staan.

Maak een plantenmuur

Frank News

Bij een kleine tuin helpt het om het in de hoogte te zoeken. Door een verticale muur met planten te maken, bespaar je enorm veel ruimte. Ook heb je in no time een eyecatcher in je tuin.

Klein budget? Voor deze tuinideeën heb je weinig geld nodig!

Doe je planten in toffe potten

Welke
Ibiza Boho Girl

Klinkt logisch, dat planten in potten moeten. Toch zou je al gauw een border plaatsen, wat enorm veel ruimte inneemt. Met plantenpotten kun je precies bepalen hoeveel ruimte je wilt innemen. Wel zo handig. Het leuke hieraan is dat je hiermee de stijl goed kan bewaren in de tuin door potten te kiezen in jouw smaak.

Ideeën nodig om je tuin uit te breiden? Een grote tuin inrichten doe je zo

Gebruik gezellige kleuren

Red
Ibiza Boho Girl

Zeker bij een witte muur, staan felle kleuren heel mooi. En extra fijn: het is een makkelijke manier om je tuin op te fleuren. Zelfs de kleinste tuin kun je heel sfeervol inrichten met de juiste kleuren. Een felroze zitbankje, of een oranje tafel: ze geven een speels effect aan je tuin. Precies wat je wilt!

Meer goede ideeën voor je kleine tuin?