Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tuin 12 aug 2020

4 tips om een kleine tuin efficiënt in te delen, waardoor je tuin zelfs groter lijkt

Hoewel we het liefste allemaal een grote tuin zouden willen hebben, moeten ook veel mensen het doen met een kleine tuin, een terras of een balkon. Dat is echter geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten, want júíst van een kleine tuin kan je iets maken wat heel knus en gezellig is.

Wij geven 4 handige tips hoe je jouw kleine tuin effectief indeelt, en zo je eigen oase van rust maakt. Daarbij maakt het echt niet uit of jouw tuin nou 20 m² of 200 m² is.

1. Maak je tuin zo groen mogelijk

Van een kleine tuin waar ook nog eens oneindig veel tuintegels te vinden zijn, krijgen wij het heel erg benauwd. Vaak zorgen al die bakstenen er alleen maar voor dat jouw tuin kleiner lijkt.

Maak daarom juist een selectie van al jouw favoriete planten, bloemen in allerlei kleuren en een paar mooie bloempotten die goed bij elkaar passen. Met grote, weelderige planten lijkt jouw kleine tuin groter, omdat deze planten heel ruimtelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een paar mooie, grote varens.

Saaie muren of een schutting in jouw kleine tuin? Deze geef je gemakkelijk een kleurtje door te beginnen met een verticale tuin. Houd Roomed in de gaten, want binnenkort vertellen we je precies hoe je dat aanpakt.

2. Elke tuin heeft stoelen nodig

Het maakt niet uit hoe klein je achtertuin is: elke tuin heeft stoelen nodig. Als je geen plek hebt waar je buiten kunt zitten, maak je niet optimaal gebruik van je achtertuin.

Als je geen ruimte hebt voor een extravagante lounge set, kijk dan eens naar een schattige bistro set. Een kleine tafel en twee kleine stoelen voldoen prima, en zorgen ervoor dat je nog genoeg ruimte in je tuin overhoud om de tuin aan te kleden met leuke dingen.

Handig: Tuinmeubelen schoonmaken wordt een eitje met deze handige tips

3. Besteed aandacht aan sfeervolle verlichting

Niets is zo vervelend als buiten in het donker zitten. Als je diepe gesprekken met je vrienden hebt, dan wil je ze natuurlijk wel kunnen zien. En om telkens met kaarslicht te werken, is ook zo wat.

Met string lights in de achtertuin creëer je een gezellige sfeer, maar ook een paar subtiele wandlampen doen het altijd goed. Ga altijd voor zacht, gedempt licht. Niemand wil ‘s avonds in een felle lamp met standje bouwlamp.

4. Creëer ruimte voor een kruidentuin

Is het je grote droom om een eigen kruidentuin te onderhouden, maar houdt je kleine tuin je tegen? Nergens voor nodig! Je kunt namelijk ook prima tuinieren in een kleine tuin, en zelfs op een balkon…

Hoe? Dat leggen we je uit in dit artikel: Tuinieren op je balkon, is dat mogelijk? Ja! Zo doe je het. Binnen no time gebruik jij ook eigen kruiden in de keuken, en is jouw kleine tuin niet alleen mooi ingericht, maar ook nog eens hartstikke efficiënt.

Meer tips voor de kleine tuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

apartmenttherapy

Reageer op artikel:
4 tips om een kleine tuin efficiënt in te delen, waardoor je tuin zelfs groter lijkt
Sluiten