Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 17 feb 2019

Kleine studio inrichten? Deze studio zit bomvol toffe interieur inspiratie

Een groot huis is écht niet altijd alles. Een kleine studio kan net zo stijlvol zijn als een groot appartement. Het is alleen vaak even een kwestie van passen, meten en proberen. Deze kleine studio heeft dat perfect gedaan, en dat zorgt voor een samenhangend interieur waar wij verliefd op zijn geworden.

De kleuren van het hele interieur passen prachtig bij elkaar. De studio staat niet te vol, maar heeft wel alles wat je nodig hebt. Inclusief een heerlijke velvet bank en een té zacht vloerkleed.

kleine studio inrichten
kleine studio inrichten

Als je persé je bank met de achterkant tegen de muur wilt zetten, dan ben je in deze studio niet aan het juiste adres. Sterker nog: deze prachtige blauwe velvet bank staat precíés in het midden van de kamer. Een slimme keuze, want zo creëer je een afscheiding als er geen muren zijn. De keuken en de woonkamer worden op deze manier duidelijk van elkaar gescheiden, terwijl het alleen gaat om de manier van het plaatsen van de bank.

Het is slim om te kiezen voor een glazen tafel in een kleine studio. Dit oogt ontzettend ruimtelijk, aangezien je er recht doorheen kijkt. Hierdoor lijkt de ruimte niet zo opgepropt. Hetzelfde geldt voor een hoge bank op kleine waar je gemakkelijk onder kan stofzuigen, en een hoge kast in plaats van een kast die direct op de grond staat.

kleine studio inrichten
kleine studio inrichten
kleine studio inrichten

Het bed heeft een mooi plekje naast het raam gekregen. ‘s Morgens wakker worden en dan meteen zo’n heerlijk uitzicht zien, wij zouden er voor tekenen! Omdat er geen aparte slaapkamer is in deze studio, is het een goed idee om het beddengoed te laten matchen met de rest van het interieur. Zo zorg je ervoor dat je interieur niet chaotisch wordt, en in één lijn ligt met elkaar.

kleine studio inrichten

Ook fijn: er is ruimte gemaakt voor een kleine eettafel. Je hoeft echt geen grote eettafel in huis te halen, zo’n kleintje zoals deze is groot genoeg voor het avondeten van twee personen. Style de kleine eettafel met een mooie vaas met bloemen, en het wordt een key item in jouw interieur.

kleine studio inrichten
kleine studio inrichten

Je had vast al een glimp van deze donkere keuken opgevangen. Wellicht dacht je dat een zwarte keuken een kleine studio alleen maar kleiner doet lijken, maar daar zijn wij het totaal niet mee eens. Door één donkere wand aan te houden, geef je een kamer juist ontzettend veel karakter.

kleine studio inrichten

En ja, deze keuken staat nogal vol. Maar omdat alle items in hetzelfde kleurenpalet passen, stoort dat totaal niet. Sterker nog, de (wijn)flessen die boven op de keukenkastjes staan geven het huis veel persoonlijkheid, en maken het helemaal af.

Meer inspiratie voor een kleine studio:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

alvhem

Reageer op artikel:
Kleine studio inrichten? Deze studio zit bomvol toffe interieur inspiratie
Sluiten