Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 8 jun 2020

Met deze 6 praktische tips laat je jouw kleine slaapkamer optisch groter lijken

Wie droomt er niet van een grote slaapkamer met een hoog plafond, een kingsize bed en een walk-in closet. En zo’n zithoekje erin zou ook wel leuk zijn. Helaas moeten de meeste van ons het met veel minder ruimte doen. Helemaal niet erg. Met deze tips & trics lijkt jouw slaapkamer straks ook – een beetje – op een suite.

1. Hang dingen op aan het plafond

In kleine slaapkamers heb je weinig ruimte om dingen neer te zetten. De oplossing? Hang lampen aan het plafond. Hiermee vang je twee vliegen in één klap: je creëert ruimte op de plek waar je anders een lamp neer zou zetten en je kamer lijkt groter. Wanneer je iets aan het plafond ophangt, wordt je blik namelijk naar boven getrokken. Slim trucje dus.

2. Laat het ‘zweven’

Een groot meubelstuk kan vaak massief overkomen. Een truc om meer ruimte te creëren, is om meubelstukken te vervangen door ‘zwevende’ planken, lades en kastjes die je aan de muur hangt. Pluspunt: nu houd je aan de onderkant ook nog ruimte over om je schoenen neer te zetten en het stofzuigt ook nog eens makkelijker.

3. Kies één opvallend object

Kies bijvoorbeeld voor een opvallende wand achter het bed die de aandacht trekt. Niemand die nog kijkt naar de grootte van de ruimte. Geen fan van zo’n bed-achterwand? Een groot schilderij of een vrolijke fotocollage kan ook goed werken. Heb je ook nog eens een persoonlijke touch.

> Lees ook: Waarom het zo belangrijk is om een eyecatcher in je interieur te hebben

4. Opklappen

Misschien ken je het wel van vroeger; van die opklapbedden die aan de muur bevestigd zijn. Nu wordt een tweepersoonsbed opklappen wel een dingetje, maar een opklapbaar-bureau is wel super handig als je weinig ruimte hebt.

5. Ga voor schuifdeuren

Oké, je moet even verbouwen maar dan heb je ook wat. Denk maar na: het openen van een deur naar binnen toe, kost een flink stuk muur waar je niets meer mee kunt. Ruimte die je goed kan gebruiken. De oplossing? Vervang de deur (en waarschijnlijk ook een stuk muur) door een schuifdeur. Geeft meteen ook een ruimtelijk effect, want hoe groter de deuren, hoe groter de ruimte erachter oogt.

De ultieme gids naar een prachtige slaapkamer: De beste tips en ideeën bij het inrichten van je slaapkamer

6. Spiegel het

Spiegels zijn je beste vriend! En dan bedoelen we niet alleen om er voor te staan, maar ook om je kamer dubbel zo groot te laten lijken. Het meest effectief? Een wand vol spiegels. Maar eigenlijk zijn er geen regels: ook met een enkele spiegel lijkt je kamer al een tikkie groter.

Wat bijvoorbeeld ook een leuk idee is, is het gebruiken van spiegels in verschillende groottes. Bevestig deze aan één wand, en je hebt een echte eyecatcher.

Meer tips voor een kleine slaapkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze 6 praktische tips laat je jouw kleine slaapkamer optisch groter lijken
Sluiten