Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 26 nov 2019

6 praktische tips om een kleine slaapkamer groter te laten lijken

Zou je graag in een grotere slaapkamer willen slapen, maar is de mogelijkheid van een verbouwing niet aanwezig? Geen zorgen, jouw kleine slaapkamer groter laten lijken wordt een fluitje van een cent als je je aan de 6 onderstaande punten houdt. Met deze 6 praktische tips kan je namelijk zó aan de slag.

Kleine slaapkamer groter laten lijken

1. Plaats spiegels op een strategische plek

Dat spiegels voor een optisch grotere slaapkamer zorgen, dat is geen geheim. Maar wist je al dat je door een spiegel op de juiste plek te hangen je nóg meer ruimte aan je interieur toe kunt voegen?

Kijk maar eens of je ruimte hebt voor een spiegel tegenover een raam, of tegenover een deuropening. Hang een spiegel op, en zie hoeveel ruimtelijker jouw slaapkamer wordt. We durven te wedden dat je ervan versteld zult staan.

2. Vermijd drukke prints

Drukke prints in de slaapkamer kunnen onwijs tof zijn (kijk bijvoorbeeld maar eens naar dit prachtige bloemen behang in de slaapkamer), maar het is niet altijd bevorderlijk voor de ruimtelijkheid. Wil je een slaapkamer die groter lijkt, dan kan je beter voor een effen print gaan.

3. Verticale lijnen

Vind je een effen muur maar saai, en wil je tóch aan de slag met behang of verf? Ga dan voor een print met verticale lijnen. Door het gebruik van verticale lijnen lijkt jouw kamer optisch een stuk hoger, waardoor je kleine slaapkamer ruimtelijker lijkt.

4. Wissel zware gordijnen om voor andere raambekleding

Hangen er donkere, zwarte gordijnen voor jouw ramen? Dat kan heerlijk zijn om de slaapkamer extra te verduisteren, maar zorgt er meestal ook voor dat jouw slaapkamer kleiner oogt.

Kijk eens naar andere raambekleding. Een verduisterend rolgordijn en of shutters op maat houden ongewenst licht even goed weg, maar zorgen er wel voor dat je een luchtiger gevoel in de slaapkamer krijgt. Ooit geweten dat je kleine slaapkamer groter laten lijken zo makkelijk was?

5. Minimalisme = key

Bij punt 2 vertelden we al dat drukke prints de grootte van je slaapkamer teniet doen. Hetzelfde geldt voor veel spullen. Een rommelige kamer waar veel items tentoongesteld staan is daarom geen goed idee. Ga juist voor dichte kasten en beperk je tot accessoires die je écht nodig hebt of mooi vindt.

6. Zorg voor een focuspunt

Ben je bang dat zo’n minimalistische slaapkamer veel te saai is voor jou? Zorg er dan voor dat je één opvallend focuspunt in jouw slaapkamer hebt. Een bijzonder bed, een prachtige kledingkast of een bijzondere hanglamp, om maar een paar voorbeelden te noemen. Wedden dat niemand dan nog op de grootte van je kamer let?

Meer tips om met je slaapkamer aan de slag te gaan:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 praktische tips om een kleine slaapkamer groter te laten lijken
Sluiten