Tessa Ham
Tessa Ham Wooninspiratie 21 jun 2019

Kleine ruimte? Deze kleuren verf moet je vooral níét op de muur gooien

Wit op de muur doet een kleine ruimte groter lijken. Toch? De juiste kleur wit kan inderdaad prachtig zijn in een kleine kamer. Maar als jij meer van kleur houdt, betekent dat niet per se dat je de muren in jouw kleine kamer wit moet houden. Toch klopt het wel dat je bepaalde kleuren beter niet kunt gebruiken.

Welke kleuren kun je in een kleine ruimte beter vermijden? En welke kan je juist wel gebruiken? Domino liet verfexperts met het verlossende antwoord komen.

Gebruik zwart in plaats van spierwit

Niet schrikken! We weten dat je altijd hebt gehoord dat je een kleine ruimte licht moet verven, maar donkere kleuren kunnen óók heel goed werken. Als je een kamer hebt met weinig natuurlijk licht, zorgt het wit er namelijk echt niet voor dat de ruimte opeens fris en licht aanvoelt. Zwart kan de ruimte juist knus maken.

Gebruik een lichte geel in plaats van een felle

Een gele kleur op je muren is een bold move, maar zeker één die ook goed kan uitpakken. Kies bij een kleine kamer niet voor een felle geel, dat kan al snel overweldigend voelen. Ga voor twee of drie tinten lichter en you’re good to go!

Gebruik een zachte grijs in plaats van een diepblauw

Bij een diepblauwe kamer denk je algauw aan een chique uitstraling. Maar helaas werkt dat eigenlijk alleen bij grote kamers. Ga bij een kleine ruimte daarom voor een zachte grijs. Dit zorgt voor kleur in de kamer én reflecteert licht. Vervolgens kun je toch nog die chique uitstraling creëeren door accessoires met een diepblauwe kleur te gebruiken.

Gebruik een blush pink in plaats van rood

We zien rood steeds vaker in huizen gebruikt worden, maar helaas werkt deze kleur niet voor een kleine ruimte. Een zachte roze zorgt alsnog voor een warme sfeer, maar is een stuk minder overweldigend. Bonus: roze zorgt er ook nog voor dat een ruimte licht en ruimtelijk aanvoelt.

Gebruik een koele blauw in plaats van oranje

Eigenlijk kan je naast rood alle verzadigde kleuren zoals oranje beter vermijden bij een kleine ruimte. Een mooie optie is een lichtblauw met een koele ondertoon. Je kan dat zien als een upgrade van een klassieke witte muur. Wit kan heel duf aanvoelen, lichtblauw zorgt voor een natuurlijk luchtige kamer.

Kies voor beige in plaats van bruin

Ja ja, beige maakt een comeback! Als je van bruin houdt, maar niet wil dat je kleine ruimte te zwaar aanvoelt, kan je beter voor een beige kiezen. We geven toe, je interieur kan dan al snel outdated aanvoelen. Combineer deze kleur op de muren dan ook met natuurlijke materialen als linnen en beton voor een moderne uitstraling.

Nog meer verfinspiratie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleine ruimte? Deze kleuren verf moet je vooral níét op de muur gooien
Sluiten