Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 23 okt 2019

Met deze 6 makkelijke tips richt je jouw kleine ruimte nét iets beter in

Het inrichten van een kleine ruimte kan soms een uitdaging zijn. Zo veel spullen, te weinig ruimte. Of je nou een studentenkamer, studio of klein appartement op de kop getikt hebt: met deze 8 tips helpen we je een handje met het inrichten van jouw kleine ruimte.

6 tips voor het inrichten van een kleine ruimte

1. Boekenplanken zijn je beste vriend

Als je op de grond niet genoeg opbergruimte hebt, ga dan de lucht in met boekenplanken aan de muur. Daar hoef je overigens echt niet alleen boeken op neer te zetten. Wees creatief met het inrichten van je open planken. Kan je daar nog wel wat hulp bij gebruiken? Volg dan dit stappenplan.

2. Zitplekken nodig? Pak er een poef bij

Een makkelijke manier om extra zitplaatsen te creëren is met een poef. Ga voor een poef die stevig genoeg is om ‘m als bijtafel te gebruiken wanneer er geen gasten zijn, en zacht genoeg is om een tijdje op te kunnen zitten.

3. Uitklaptafels

Toegegeven: uitklaptafels zijn vaak niet de meest sexy tafels. Maar waarom zou je voor een grote eettafel kiezen als je die maar één keer per maand gebruikt met je vrienden voor een gezellig diner of een potje Risk?

Zo’n uitklaptafel is misschien niet de mooiste, maar in dit geval wél hartstikke handig.

4. Kleine ruimte? Ga voor schuifdeuren

Op de Roomed redactie zijn we groot fan van schuifdeuren. Het liefste die glazen met een zwart stalen frame. Prachtig vinden we ze. En bonuspunten: doordat je geen deuren open hoeft te doen, bespaart dat heel veel ruimte in een kamer.

Zo kan jouw bed tóch op die plek staan, wat met een gewone deur nooit gekund had. Voorbeeld nodig? Dit appartement laat zien dat modern en klassiek niet vloeken – in tegendeel!

5. Maak gebruik van gordijnen

En dan bedoelen we niet alleen voor het raam. Een gordijn kan namelijk ook een prima middel zijn om het slaapgedeelte en het zitgedeelte van elkaar te scheiden. Wij zijn erg fan van dit bamboe rolgordijn, wat de ruimte een bohemian feeling geeft. Maar houd jij meer van klassieke gordijnen? Go for it!

6. Slaap en zit op een slaapbank

Een slaapbank klinkt misschien een beetje studentikoos, maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Er zijn tegenwoordig veel verschillende mooie slaapbanken te vinden. Overdag een mooie bank om te relaxen, ‘s avonds een heerlijk bed op in te slapen. Vooral ideaal als je in een studio werkt.

Meer tips voor een kleine ruimte waar je echt iets aan hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze 6 makkelijke tips richt je jouw kleine ruimte nét iets beter in
Sluiten