Met dit trucje creëer jij opbergruimte die je kleine kamer niet nóg kleiner maakt

Wonen in een klein huis is soms passen en meten. Want wat de ander op een groot oppervlak met meerdere kamers kwijt kan, moet jij in een veel kleinere ruimte proppen. Gelukkig zijn er genoeg handige tools en trucs die het allemaal een stukje vergemakkelijken en een kleine ruimte groter maken!

Een van die handige trucjes delen we vandaag met je zodat je hem meteen kunt toepassen bij jou thuis. Want genoeg bergruimte blijft ‘een dingetje’ in een kleine kamer. Dé oplossing: verf je kasten, lades of planken in dezelfde kleur als je muur! Zo blenden ze meer met de ruimte en zorg je voor een ruimtelijk effect.

En nu de praktijk. Tijd voor wat voorbeelden!

Elements of style

Balans tussen verschillende objecten

Met een kast vol boeken creëer je natuurlijk niet bepaald rust. Maak het niet erger door ook nog een andere kleur planken te kiezen! De ruimte hierboven is goed in balans.

kleine ruimte groter maken
Fantastic Frank

Krukje of stoel

Een stoel of kruk kun je makkelijk gebruiken als bijzettafel of nachtkastje. In een kleine ruimte is het een goed idee om hem te verven in dezelfde kleur als de muur, zodat het niet lijkt alsof je slaapkamer helemaal volgebouwd is.

Scandinavisch huis
My Scandinavian Home

Doorkijk

Niet alleen in een kleine ruimte, maar ook in een kamer of gang met doorkijk naar een andere ruimte kan dit trucje handig zijn. Omdat je al veel afleiding hebt vanwege de tweede ruimte, is het een goed idee om de planken zo min mogelijk te laten opvallen zoals in het voorbeeld hierboven.

Fixa Donna

Paint that closet

Lijkt eng en heftig, maar zorg juist voor rust! Verf je gehele kast in dezelfde kleur als je muur. Als je naar het voorbeeld kijkt zie je wat we bedoelen. Want stel je eens voor dat de kast een andere kleur zou zijn geweest. Dan was het geheel veel drukker geworden toch?

Homes to love

Wit, witter, witst

Witte ruimtes zijn over het algemeen meestal al vrij rustig, maar de minimalisten onder ons kunnen nog een stapje verder gaan door planken, kasten en lades ook een likje witte verf te geven.

Succes!

Reageer op artikel:
Met dit trucje creëer jij opbergruimte die je kleine kamer niet nóg kleiner maakt
Sluiten