Kijk en leer: zo laat je een kleine ruimte groter lijken

Het kan dat je niet zo groot woont, maar dat betekent nog niet dat je geen ruim gevoel kunt creëren. Fake it till you make it. Dit compacte, lichte appartement laat je zien hoe je een kleine ruimte groter kan laten lijken.

Psst: uit deze stijlvolle studio haal je vast ook veel inspiratie.

Zoals je wellicht wel weet, laat je met wit en zachte kleuren een ruimte groter lijken. Het weerkaatst het licht goed en oogt fris. In een kleine kamer zijn witte muren dan ook een goede basis. Dit alles versterk je door ook andere elementen luchtig te houden, zoals de semi-transparante gordijnen. Ze laten voldoende zonlicht door en geven een breezy gevoel.

Om een witte kamer niet te veel als een showroom te laten voelen, kun je gebruik maken van kleine kleuraccenten en persoonlijke accessoires. Kussens en een vloerkleed zijn een simpele manier om een klein blosje op je lichte interieur te toveren.

Als je slaapkamer niet groot is, moet je het bij de basics houden: meer dan een bed en een kledingkast heb je eigenlijk niet nodig. Eventueel kun je nog een nachtkastje naast je bed zetten – maar om extra ruimte te besparen zou je ook voor een zwevende plank kunnen gaan.

Door de kledingkast over de gehele lengte van de kamer te trekken heb je veel opbergruimte en ziet het er strak en opgeruimd uit. Tip: ga voor deuren met spiegels om de ruimte groter te laten lijken.

Er is meer
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Fantastic Frank

Reageer op artikel:
Kijk en leer: zo laat je een kleine ruimte groter lijken
Sluiten