Iris Wijnands
Iris Wijnands Opbergen 25 sep 2019

Slingeren er bij jou ook altijd pennen en sierraden rond? Zo ruim je die kleine rommeltjes op

Meestal zijn het niet de grote items die van je kamer een puinhoop maken. Het zijn de kleine rommeltjes zoals pennen, schuifspeldjes en elastiekjes die overal rondslingeren. Na het lezen van dit artikel is dat verleden tijd. Al die losse kleine spullen vind je vanaf nu terug op één plek.

Wij hebben er altijd last van: kleine rommeltjes die overal liggen. Zo heb je honderden schuifspeldjes als je ze niet nodig hebt, maar kun je er nooit één vinden wanneer je net je haar leuk wil doen. Hier zijn tips om jouw kleine rommeltjes beter te organiseren.

Heb je echt zoveel schuifspeldjes nodig?

Wie zuinig is op zijn of haar spullen, hoeft ook niet te zoeken. Je hebt echt geen drie pakjes schuifspeldjes nodig. Nu horen we je denken: ‘echt wel’, maar wees gerust, het leven valt goed te doorstaan met slechts één pakje speldjes. Echt.

De truc is simpel: gooi je schuifspeldjes niet zomaar overal neer, maar geef ze hun eigen plekje. Het deponeren van de speldjes op de wasmachine is geen oplossing. Je hebt een bakje nodig om de speldjes in te bewaren, anders vliegen ze binnen no-time alle kanten op.

Neem bijvoorbeeld een oud tic-tac doosje om je schuifspeldjes in te bewaren. Of gebruik een magneetstrip, zoals in dit artikel van Girlsscene, dan hoef je je speldjes alleen maar tegen de magneet aan te gooien en je bent klaar.

Bewaar de inhoud van één pakje en geef de rest van de schuifspeldjes aan je vriendin of zusje, dan ben jij van die kleine rommeltjes af.

Die la vol kleine rommeltjes pak je vandaag nog aan

Bijna iedereen heeft wel een rommel-la; zo’n la waar eigenlijk van alles in zit, behalve dingen die je daadwerkelijk gebruikt en nodig hebt. Tijd om de kleine rommeltjes in deze la op te ruimen.

Haal de la leeg en sorteer je spullen. Pennen gaan bij de pennen, papier bij papier, sieraden bij de sieraden enzovoorts.

Kleine rommeltjes van papier kun je zo opruimen

Alle bonnetjes die je niet meer nodig hebt, doe je vanzelfsprekend bij het oud papier. Bonnetjes of rekeningen die je beter wel kan bewaren, doe je in één grote envelop of map. Of nog beter: scan je in en sla je op in mapjes op je computer. Op die manier slingeren die kleine rommeltjes in ieder geval niet meer in je la.

Notitieblokjes, post-it’s en (lege) schriften leg je op één stapeltje. Kijk kritisch naar je verzameling: heb je echt zoveel nodig? Of kan er ook wat weg?

Bureauartikelen zijn de ergste kleine rommeltjes

Bureauartikelen zijn beruchte kleine rommeltjes. Daarom gaan al je pennen, scharen, markers, perforators en nietmachines ook op één hoop. Vul een etui, pennenbakje of glazen pot met een paar pennen (ja, echt een paar, dus kies de pennen die het fijnst schrijven). Je hebt niet meer nodig dan één schaar, hooguit twee.

Wij hebben zelf altijd veel te veel nietjes en paperclips over. Misschien hebben we wel een levensvoorraad nietjes in huis. Echt niet nodig (leuke woordgrap, toch?), dus die ruimen we vandaag nog op. Hoeveel nietjes en paperclips je nodig hebt voor de komende tijd, dat weet je zelf het beste. Doe ze bij elkaar in een doosje in je rommel-la, dan weet je altijd waar je ze kan vinden.

Sieraden hoeven niet door je huis te slingeren

Het is zonde om je mooie ringen, armbanden, kettingen en oorbelletjes zomaar ergens neer te leggen om vervolgens te vergeten waar je ze hebt gelaten.

Als kind had je vast wel een sieradenkistje (met of zonder ballerina) op je kamer. Het is een goed idee om weer een sieradenkistje (wederom, met of zonder ballerina) aan te schaffen. Hierin kun je je sieraden opbergen, zodat je niet steeds maar één oorbel van het paar kan vinden.

Zet een doos in je kamer voor dingen die je nu niet op wil ruimen

Eigenlijk heeft iedere verdieping van je huis minimaal één bak of doos nodig met spulletjes die je nu niet op wil ruimen, maar waarvan het eigenlijk wel zou moeten. Schaf niet een te grote doos aan, dan ben je ook niet geneigd om de rommel te lang te laten staan.

Bij je volgende opruimbeurt óf wanneer de doos vol is, moet je alle spulletjes in de doos opruimen of weggooien. Dus, hup die bonnetjes naar de envelop, die ringen in de sieradendoos en de schuifspeldjes op de magneetstrip. Vanaf nu kun jij alle kleine rommeltjes makkelijk opruimen!

Meer lezen over opruimen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slingeren er bij jou ook altijd pennen en sierraden rond? Zo ruim je die kleine rommeltjes op
Sluiten