Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 26 mei 2020

5 kleine ondernemingen die we graag in het zonnetje zetten

In het kader van ‘support your locals‘ willen wij ons bereik graag inzetten om kleine ondernemers in het zonnetje te zetten, helemaal nu juist deze ondernemers het lastig hebben gezien de huidige situatie. Daarom delen wij elke dinsdag vijf kleine ondernemingen die in deze tijd wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De ondernemers van vorige week gemist? Je checkt ze hier: 5 kleine ondernemingen die helemaal Roomed-proof zijn.

Foto & Interieur: Marrit de Lang / donebymyself.nl

1. Sophie Lever

Je interieur geef je pas écht een persoonlijk karakter met een kunstwerk op maat van Sophie. Sophie Lever is collage kunstenares en laat zich graag verrassen door het creatieve proces waarin ze haar handen, de schaar en het papier de vrije loop laat. Dit levert kleurrijke, surrealistische beelden op, waar je naar kunt blijven kijken.

Ze maakt zowel vrij werk als collages in opdracht, zoals ‘geboorte collages’ en ‘brand collages’. Daarnaast is ze bezig met een kinderboek, waarbij ze verftekeningen van kinderen gebruikt als basis voor collage illustraties, voorzien van korte rijmpjes. De allermooiste exemplaren komen in haar boek ‘IK ZIE, IK ZIE… en wat zie jij?’.

2. KUS-SEN

KUS-SEN is in 2011 gestart door binnenhuisadviseur Susan van Heumen. De meubelstoffen die voor elk kussen gebruikt worden zijn restanten (ongebruikt) van onder andere Kvadrat en De Ploeg. De buitencollectie sierkussens worden gemaakt van de prachtige stoffen van Sunbrella: de ultieme stof voor buitengebruik.

Een kussen wordt nooit twee keer hetzelfde gemaakt. Je haalt dus echt iets unieks in huis! Kussens van KUS-SEN zijn duurzaam, tijdloos en passen in elk interieur.

3. CreateWow

CreateWow geeft interieuradvies aan particulieren en bedrijven. Eigenaresse Hella combineert, verbindt en creëert evenwicht voor een gevoel van rust en sfeer. Graag past ze een gave eye-catcher of een knipoog toe om het echte WOW-effect te creëren. De klant verrast ze altijd weer met mijn creatieve ideeën en uitgebreide plan.

Hella’s missie is om jou elke dag het woongeluk te geven dat je verdient. Daarom kom ze graag bij je langs op afstand, of maakt ze kennis middels een videocall. Kijk vooral ook even op de website.

ignore amsterdam
Bron: Ignore

4. ignore

ignore is een nieuw Nederlands designlabel. Ze ontwerpen en ontwikkelen meubels en interieuraccessoires met een minimalistisch karakter. Alle producten worden ontwikkeld met volledige focus op het ontwerp zelf. Zo dagen ze mensen uit te kijken naar wat ze echt mooi vinden, en zo bewust interieurkeuzes te maken. Stay horny for design!

ignore werkt samen met ontwerpers die hun visie delen. Samen ontwikkelen ze een sterke minimalistische collectie. Alle producten worden ontworpen in Nederland, en 90% hiervan wordt zelfs in Nederland geproduceerd.

5. ML Interieurontwerp en advies

Inspiratie nodig? Of lukt het niet om de juiste indeling te vinden? In deze bizarre periode wordt het nog eens extra duidelijk hoe belangrijk het is om een prettige leefruimte te hebben. Als gediplomeerd interieuradviseur en bijna afgestudeerd interieurarchitect wil Marrit Boekhoudt haar kennis en ervaring graag gebruiken om anderen mogelijk nog wat geluksmomentjes te bezorgen.

Naast interieuradvies blaast Marrit nieuw leven in tweedehands meubels met zoveel mogelijk bij elkaar verzameld materiaal om het product zo duurzaam mogelijk te houden. Te koop in de webshop.

Meer kleine ondernemers steunen?

Het artikel van vorige week gemist? Die kan je hier nog even teruglezen: Roomed helpt: 5 kleine ondernemingen die helemaal Roomed-proof zijn. Of neem een kijkje in het overzicht van kleine ondernemers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 kleine ondernemingen die we graag in het zonnetje zetten
Sluiten