Maud van Dijck
Maud van Dijck Keuken 8 nov 2021

Kleine keuken? Met deze tips kan je ‘m het beste inrichten

Niet zo veel ruimte thuis? Het kan soms een gemis zijn om geen grote keuken te hebben, vooral voor de foodies onder ons. Maar it is what it is. Met deze tips haal je het maximale uit je kleine keuken.

Voor een grote keuken gelden sommige van deze tips natuurlijk ook, maar bij het inrichten van een kleine keuken wil je er zeker even bij stilstaan.

5 tips voor het inrichten van een kleine keuken

1. Plan eerst je essentials

Kijk naar de must have keukenapparaten voor jouw keuken. Denk aan een koelkast, fornuis, oven en magnetron. En zorg ook dat er genoeg ruimte is op je aanrecht voor je gerechten klaar te maken en een wasbak.

Voor een kleine keuken is de layout nog belangrijker en hier wil je bij het inrichten zeker geen fouten op maken. Je hebt namelijk nog minder de ruimte om fouten te maken dan bij een grotere keuken.

Neem nou een keukeneiland. Deze kunnen heel mooi staan, maar of je ze wel echt nodig hebt in een keuken is wat anders. Bij een grote keuken heb je hier de ruimte voor, terwijl bij een kleine keuken het je echt in de weg kan gaan zitten.

7 fouten die jij bij het inrichten van jouw keuken niet wilt maken

2. Kies de juiste keukenkasten

In een kleine keuken wil je al helemaal je verticale ruimte volkomen benutten. Je keukenkastjes nemen daarbij een belangrijke rol in waarbij je een design wil dat jouw optimale opbergruimte geeft in jouw keuken.

Vergeet niet genoeg ruimte tussen jouw keukenkasten en aanrecht te hebben. Houd een minimum van 90 cm aan zodat je comfortabel je groentes kan snijden.

3. Goede verlichting en ramen

Een lichtere keuken straalt meer openheid (en daardoor ook ruimte) uit en met een kleine keuken kan dit lastiger zijn te creëren. Waar is namelijk ruimte voor een raam in je keuken, of wat voor lampen kies je? Bij een kleine keuken zal je bij het inrichten wat meer beperkt in je keuzes zijn en kan het wat moeilijker zijn om tot een goede keuze te komen.

4. Kies een lichte kleur

Een lichte kleur van je keuken kan erbij helpen om je keuken lichter eruit te laten zien. Daarbij raden we het ook aan om dan voor maar een of twee egale kleuren te kiezen zodat je keuken niet te druk aanvoelt. Met printjes wil je ook opletten aangezien deze je kamer juist kleiner kunnen laten lijken.

5. Een keuken met een stijlvol geheel

Voor keukens die uit één muur bestaan, is het mooi als jouw keuken er als een doorlopend geheel uitziet. Zeker als jouw keuken en eetkamer gecombineerd zijn zorgt dit voor een duidelijke afscheiding tussen het eetgedeelte en de keuken.

Het 5-stappen plan waarmee je jouw keuken een luxe uitstraling geeft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DecoistReal Homes

Reageer op artikel:
Kleine keuken? Met deze tips kan je ‘m het beste inrichten
Sluiten