Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Wooninspiratie 4 dec 2018

Ook een leuke optie: een kleine kerstboom in huis

Een grote kerstboom is natuurlijk super mooi. Maar als je eens iets anders wil of geen ruimte hebt voor een grote kerstboom, dan is een kleine kerstboom wellicht een leuke optie voor je. Het staat minstens zo mooi en het is gewoon heel cute.

Maar hoe klein is een kleine kerstboom? En hoe zit het dan met de versiering? Wij leggen het je uit.

Een kleine kerstboom

Kleine kerstbomen zijn er in verschillende maten. Je kan kiezen voor eentje van 1,5 meter hoog. Maar ook voor een van 1 meter of zelfs kleiner. En vanzelfsprekend: hoe kleiner de kerstboom, hoe minder versiering je nodig hebt voor in de boom.

Maak er bijvoorbeeld een minimalistische kerstboom van. Hoewel er nog steeds veel mensen houden van een grote kerstboom met zo veel mogelijk ballen en slingers erin, wordt ook de minimalistische kerstboom steeds populairder. Bij deze boom hang je er alleen lichtjes en ballen of slingers in, maar niet alles tegelijk en door elkaar.

Hier zet je de kleine kerstboom neer

Maar waar zet je zo’n kleine kerstboom dan neer in huis? Daar zijn verschillende opties voor. Zo kun je ervoor kiezen om ‘m op dezelfde plek te zetten waar je eerst altijd een grote kerstboom neerzette. Dit is vooral geschikt voor een kerstboom van ongeveer 1,5 meter hoog.

Is de kerstboom kleiner? Dan is het mooier om het ergens op te plaatsen. Op een mooi plateau van pallets, een tafeltje, een houten krukje of op een kast. Wil je de optimale kerstsfeer in huis halen? Zet ‘m dan op een slee of leg een wit deken als sneeuw op een plateau. Super sfeervol!

Kleine kerstboom inspiratie

Om je een beetje een beeld erbij te geven, hebben we hieronder een aantal foto’s verzameld die inspiratie bieden om de boom te verwerken in je interieur.

Ook leuk: zelf een houten kerstboom maken en deze versieren. Heel minimalistisch én sfeervol!

Meer over Kerst lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook een leuke optie: een kleine kerstboom in huis
Sluiten