Kleine woonkamer? Ga dit jaar eens voor een kleine kerstboom!

Balen dat er in je kleine huis geen kerstboom past. Of toch wel? Het hebben van een kleine kerstboom is terug van weggeweest. Ze geven je net zo’n magisch Kerst-gevoel als een grote boom, zónder dat de boom de helft van je leefruimte inneemt.

Weet je nog dat je als kind naar van die enorme kerstbomen keek en er dan dat magische gevoel van de kerstdagen door je heen trok? Dat gevoel kan je nu ook in huis halen, ondanks dat een grote kerstboom niet in je huis past. Een kleine kerstboom wordt namelijk echt weer een trend.

Waarom een kleine kerstboom?

Nu klein wonen in een tiny house een bekend fenomeen is en veel mensen in steden ook wat kleiner wonen, is de kleine kerstboom in opkomst. Dat is ook logisch, want voor een grote boom is er vaak helemaal geen plaats in een kleine woning.

Op een tafel, gezellig op het bureau, in of op de boekenkast, overal past een kleine kerstboom. De mogelijkheden met een mini boompje in huis zijn eindeloos. Wil je extra veel van die magische kerstsfeer in huis halen? Dan haal je er gewoon twee of drie! Het neemt immers toch niet zoveel ruimte in.

De voordelen van een kleine kerstboom

Verder is een kleine kerstboom niet zo duur als een grote boom. Je hoeft minder kerstversiering aan te schaffen én je hoeft dit jaar geen enorme lichtsnoer uit de war te halen. Ook vallen de naalden van een kleinere boom minder snel uit, dus je hoeft minder te stofzuigen. Als we het zo bekijken, heeft het hebben van een kleinere boom alleen maar voordelen.

Je hoeft niet bang te zijn dat een boompje met weinig versiering ‘kaal’ is. Het is juist erg stijlvol om te gaan voor een minimalistische look met wat minder slingers en ballen.

Er zijn al gezellige kerstboompjes vanaf een centimeter of 40. Na de Kerst blijft een mini-boompje nog steeds leuk als nieuwe kamerplant. Heb je liever een kunstboom? Die zijn ook in mini formaat te verkrijgen, ideaal! Op naar het tuincentrum voor een schattige, kleine kerstboom.

Krijg je al helemaal zin in Kerst? Dit moet je ook zien!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Kleine woonkamer? Ga dit jaar eens voor een kleine kerstboom!
Sluiten