Merve Ozturk
Merve Ozturk Badkamer 22 jan 2021

6 fouten waardoor je badkamer kleiner lijkt dan dat ‘ie eigenlijk is

De badkamer is een belangrijke ruimte in huis. Je komt er tot rust, doet er je make-up en nachtroutine voordat je naar bed gaat. Ook kun je er een ware spa-day houden – ja, gewoon in je eigen huis. Om optimaal gebruik te maken van deze ruimte dien je de badkamer goed in te richten.

Op de Roomed-redactie zijn we dol op alles wat er opgeruimd en goed georganiseerd uitziet. En daarom delen we deze fouten met je waardoor je badkamer er kleiner uitziet dan ‘ie eigenlijk is – want niet alleen verzorgingsspullen, ook de manier van inrichten kan de ruimte verkleinen.

6 fouten waardoor jouw badkamer er kleiner uitziet

1. Een druk douchegordijn

Zoals druk behang je huis kleiner doen lijken, geldt dat ook voor een druk douchegordijn. Lichte kleuren zorgen ervoor dat de ruimte er groter uitziet dan het eigenlijk is. Ga dus voor lichte kleuren met eventueel subtiele motieven.

2. Let op het materiaal van je handdoeken

Ook door dikke (katoenen) handdoeken kan de badkamer er kleiner uitzien. Door voor dunne, lichte stoffen te gaan cre毛er je een licht en luchtig gevoel in de badkamer. Denk hierbij aan linnen.

Lees ook: Eindelijk antwoord op die vraag: hoe vaak kun je je handdoek gebruiken?

3. Kleine spiegels

Spiegels laten de ruimte groter lijken en brengen bovendien meer natuurlijk licht in de ruimte. Een kleine spiegel kan de badkamer een gesloten gevoel geven. Hang een grote ronde spiegel boven je ladekast op, of plaats een grote spiegel tot aan de vloer voor n贸g meer natuurlijk licht.

> Doe eens creatief: 5 bijzondere manieren om je spiegel te decoreren

4. Grote badkamerkasten

Heb je veel spullen in de badkamer? En staan die spullen in grote gesloten badkamerkasten? Geen goed idee, want ook dat kan je veel kostbare vierkante meters kosten. Bewaar alleen spullen in de badkamer die je er ook echt nodig hebt, zoals je verzorgingsproducten, haarborstel en wattenstaafjes.

Neem een wastafel met veel opslagruimte of ga voor open planken met opbergdozen en manden. Zo kun je er alsnog veel spullen kwijt, maar door de open planken ziet de ruimte er al een stuk groter uit.

5. Donkere muurkleuren

In een kleine ruimte zijn lichte kleuren je grootste vriend. Vooral als je geen raam in de badkamer hebt, helpen neutrale kleuren je om een groter lijkende badkamer te cre毛ren. Donkere muurkleuren zorgen er juist voor dat de ruimte er kleiner uitziet.

Als je toch wat meer (donkere) kleuren wilt gebruiken, ga dan voor gekleurde accessoires of een accentmuur om de ruimte op te fleuren. Zorg in ieder geval wel voor een goede balans.

> Zo vergroot je optisch je ruimte met lichte verfkleuren

6. Belemmeringen

Heb je jouw wasmand, of wasmanden (als je alles ook nog eens op kleur sorteert) in de badkamer staan? Dan kan dit er ook voor zorgen dat je ruimte er kleiner uitziet.

Plaats je wasmand in je washok (als je plek hebt), of ga voor een compacte wasmand die je aan je muur kan hangen of in een hoekje van de badkamer kunt bevestigen. Zo cre毛er je n贸g meer ruimte.

Meer handige tips om je badkamer in te richten als een pro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
6 fouten waardoor je badkamer kleiner lijkt dan dat ‘ie eigenlijk is
Sluiten