Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Badkamer 6 sep 2019

Kleine badkamer? Geen probleem! Pas deze tricks toe voor een betere indeling

Als er in jouw huis bespaard is op de grootte van de badkamer, dan is de kans groot dat je soms moeite hebt met het inrichten van de ruimte. Een kleine badkamer is niet altijd even handig, tenzij je precies weet hoe je ‘m in moet richten. Wij helpen je een handje op weg met 5 ideeën.

1. Skip die glazen deur, ga voor een douchegordijn

Een glazen deur kan hartstikke handig en stijlvol zijn, maar het heeft één nadeel: die deur deelt jouw kleine badkamer door midden, waardoor jouw badkamer nóg kleiner lijkt. Dat willen we nou juist niet hebben.

Daarom raden we aan om voor een douchegordijn te gaan. Een douchegordijn is misschien niet zo stijlvol als een glazen deur – alhoewel, er zijn tegenwoordig best leuke douchegordijnen te vinden! – maar je kunt ‘m na het douchen wél gemakkelijk aan de kan schuiven, zodat je de hele ruimte van jouw badkamer benadrukt.

2. Ga voor een zwevende wastafel

Het is een trick om je hersenen voor de gek te houden: ga voor een zwevende wastafel. Omdat je ziet dat er nog ruimte ónder je wastafel is, slaan jouw hersenen dat automatisch op als extra ruimte. Precies wat je nodig hebt met zo’n kleine badkamer.

3. Kleine badkamer? Ga voor een groot patroon op de muur

Is jouw badkamer geschikt om te behangen? Ga dan voor een behang met een groot patroon. Het aantal vierkante meters zal niet meer worden, maar met een groot patroon lijkt je badkamer wel groter.

Let wel op: kies een behangsoort die geschikt is voor een vochtige badkamer. Het Er is waterafstotend behang verkrijgbaar dat speciaal voor de badkamer ontwikkeld is.

4. Kies de grootste spiegel die je kunt vinden

Hoe groter de spiegel, hoe groter jouw badkamer lijkt. Dat komt natuurlijk door de weerspiegeling. Als je een spiegel gebruikt die over de hele lengte van de badkamer komt, lijkt je badkamer ineens twee keer zo groot.

Lees ook: 4 redenen om een grote spiegel tot aan de vloer te kopen

5. Ga voor ronde vormen in een kleine badkamer

Bij een kleine, vierkante badkamer ligt het misschien voor de hand om een vierkante of rechthoekige wasbak te kiezen. Met als gevolg dat je constant met je heupen tegen die scherpe hoeken aanloopt. In mijn geval zou dat betekenen dat ik permanent met blauwe plekken op mijn heupen zou lopen (ik loop váák tegen die wasbak aan).

De oplossing daarvoor: een ronde wastafel. Je kunt niet meer tegen venijnige hoeken aanlopen, en door de ronde vorm van de wastafel lijkt je badkamer ook nog eens minder hokkerig – en daardoor weer minder klein. Een win-win situatie.

Nog meer tips voor je (kleine) badkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Houzz

Reageer op artikel:
Kleine badkamer? Geen probleem! Pas deze tricks toe voor een betere indeling
Sluiten