Maartje Wieling
Maartje Wieling Badkamer 10 jan 2020

7 tips om een kleine badkamer een stuk groter te laten lijken

Als je klein woont, is de kans groot dat je badkamer ook niet al te groot is. Dat is in principe geen probleem, maar soms voel je je gewoon benauwd in jouw kleine badkamer. Herkenbaar? Met een paar kleine aanpassingen kun je al gauw een ruimer gevoel geven aan je badkamer.

Om je een eindje op weg te helpen, hebben we 7 handige tips en tricks verzameld en op een rijtje gezet. Laat je inspireren en ga snel aan de slag!

Een kleine badkamer groter laten lijken in 7 stappen

1. Wees transparant

Vaak geven mensen de voorkeur aan een ondoorzichtig douchegordijn of dichte muur rondom de douche voor meer privacy. Geen slimme keuze, want dit maakt de ruimte al gauw nóg kleiner doordat het de badkamer in tweeën splitst.

Kies daarom voor een glazen deur of doorzichtig douchegordijn (eventueel met print) zodat de badkamer één grote ruimte is.

2. Kleur kiezen

Lichte kleuren hebben een verhelderend effect en laten daardoor je kleine badkamer al gauw wat ruimer lijken. Ga je liever voor een donkere kleur? Zorg dan wel dat het geheel enigszins monochroom blijft en voeg dus niet te veel contrast toe.

3. Antiek op pootjes

Een meubel met pootjes zorgt voor een luchtige look in je interieur. Dit geldt dus ook voor een eventuele badkuip. In een kleine badkamer is een bad misschien niet de handigste keuze, maar als je écht niet zonder kunt leven dan kun je het beste een badkuip op pootjes nemen.

4. Less is more

Soms heb je simpelweg teveel accessoires in de badkamer en lijkt het daarom een benauwende ruimte. Onze tip: haal het weg! Als je niet al je handdoeken kwijt kunt, denk er dan eens over na om wat ruimte vrij te maken in bijvoorbeeld de kast in je slaapkamer.

5. Kleine badkamer? Ga voor spiegels

Deze tip geven we vaker voor kleine kamers, omdat het zo’n makkelijk trucje is voor een ruimer effect: gebruik spiegels. Een grote spiegel of meerdere spiegels op verschillende plekken in de badkamer laten de kamer groter lijken.

6. Vermijd kleine patronen

Deze tip kost iets meer tijd en geld, maar kan wel de oplossing zijn voor jouw badkamer. Want als jouw tegels klein en glanzend zijn, kan dit heel onrustig overkomen (ga vooral niet voor zellige tegels!). Hoe groter en simpeler de tegels, hoe groter je badkamer lijkt!

7. Let there be light

Het psychologische effect van licht is verbluffend. Wanneer je alles duidelijk kunt zien, heb je het gevoel dat een kamer ruimer is. Breng dus extra lichtbronnen aan zodat alle hoeken van de kamer belicht worden, vooral bij gebrek aan een raam in de badkamer.

Kies daarnaast voor een voeg in dezelfde kleur als de tegels om je kleine badkamer nog groter te laten lijken. Minder afleiding op de muur = een visueel grotere badkamer.

Meer tips voor je kleine woning?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 tips om een kleine badkamer een stuk groter te laten lijken
Sluiten