Jaime Andreas
Jaime Andreas Kinderkamer 9 mei 2020

Slaap kindje slaap: handige styling tips voor een kleine babykamer

Voor je baby heb je de wereld over en soms is die wereld een kleine babykamer. Baby’s hebben niet veel ruimte nodig en vaak genoeg heb je ook geen ruimte voor een grote kamer. Toch wil je dat kleine babykamertje zo inrichten dat je genoeg ruimte hebt voor leuke spullen en rustig samenzijn met je kindje.

Met deze tips kun je optimaal genieten van de tijd met je baby.

Styling tips voor een kleine babykamer

Werk in de hoogte

Voor iedere kleine kamer geldt dat je slim moet zijn. Door in de hoogte te werken bespaar je kostbare ruimte die je kunt gebruiken voor andere dingen. Maak in de babykamer de commode vast aan de muur of hang het babybedje op aan het plafond. Daarmee maak je ruimte vrij op de grond.

Slim met opbergruimte

Een baby heeft verrassend veel spullen nodig; genoeg opbergruimte is daarom essentieel. Kies voor een hoge kast in plaats van een diepe kast om je ruimte slim te gebruiken.

Sommige babyspullen heb je meerdere keren per dag nodig. Leg deze spullen op een gezamenlijke en grijpbare plek waar je nooit naar hoeft te zoeken. Creëer een speciale opbergbox voor essentiële spullen of leg ze op en rondom te commode als daar ruimte voor is.

Rustige kleuren

Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn met een baby. Zo’n kleintje kan ook zorgen voor slapeloze nachten en onrust in je leven. Creëer dus rust waar je rust kán creëren. Ga bij het inrichten van je babykamer voor rustige basic kleuren zodat je in die kamer tot rust kan komen zodra de baby eindelijk gestopt is met huilen. Rustige kleuren zorgen er ook voor dat een kleine babykamer minder vol en hectisch voelt.

Spiegels

Spiegels zijn altijd een goede manier om een ruimte groter te laten ogen; dat is ook zo in de babykamer. Hang bijvoorbeeld een lange spiegel op aan de deur van de kamer om hem optisch te verlengen of hang een mooie ronde spiegel boven de commode zodat je jezelf met baby kan zien stralen.

Meer leuke inspiratie nodig voor de babykamer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slaap kindje slaap: handige styling tips voor een kleine babykamer
Sluiten