Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 30 mrt 2020

Woon je klein? Dan zijn deze drie items een must-have in jouw huis

Als je in een klein huis woont, is het soms lastig om al je spullen een plekje te geven. En daarnaast wil je natuurlijk ook dat die kleine ruimte er stylish uitziet. Toch is dat met klein wonen écht geen onmogelijke opgave. In dit artikel zetten we een aantal onmisbare items op een rijtje.

Een aantal dingen die daar sowieso bij kunnen helpen, is het vervangen van ‘gewone’ deuren door schuifgeuren. Ook handig: multifunctionele meubels om ruimte te besparen. De volgende drie items zijn écht onmisbaar in een kleine woning.

Klein wonen? Dan zijn dit je 3 must-haves

1. Een spiegel

De nummer één musthave in een klein huis is absoluut een spiegel. En dan het liefst een grote spiegel. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter (spiegels bedriegen je ogen) en bovendien weerkaatsen spiegels het daglicht waardoor een ruimte lichter wordt.

Vind je het zonde om ruimte aan de muur te ‘verspillen’ aan een spiegel? Hang de spiegel dan aan de (kast)deur.

2. Stapelbare krukjes

Nodig jij liever geen vrienden bij jou thuis uit, omdat je niet genoeg zitplekken hebt? Dat lossen we heel simpel op met een paar krukjes. Zorg er wel voor dat deze krukjes makkelijk te stapelen zijn.

Als je geen vrienden op visite hebt, kun je de stapel krukken makkelijk aan de kant schuiven of er een mooie plant op zetten. Want voor extra planten maken we altijd een beetje ruimte vrij, hoe klein die woonkamer ook is. Deze 4 kamerplanten doen het goed in een zonnig plekje op de vensterbank.

3. Haken aan de muur

In een kleine ruimte is het handig om de hoogte in te werken en alle ruimte die je hebt optimaal te benutten. Dat kan met planken die je hoog aan de muur hangt, maar ook haken zijn onmisbaar in een klein huis.

Hang in de keuken je pannen aan haken (aan een stang) en bevestig aan de binnenkant van een (kast)deurtje een stel haken om andere accessoires aan te hangen. Denk aan pannenlappen in de keuken, maar ook badkamer accessoires of tassen en sjaals kun je goed organizen aan een haakje uit het zicht. 

Klein wonen? Meer over het inrichten van een kleine ruimte

Wil je nog meer tips voor het inrichten van een kleine ruimte? Roomed staat er vol mee. Check vooral de volgende artikelen even voor een flinke dosis inspiratie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woon je klein? Dan zijn deze drie items een must-have in jouw huis
Sluiten