Maud van Dijck
Maud van Dijck Binnenkijken 7 nov 2021

Dit kleine Scandinavische appartement heeft een vintage touch

Het appartement dat we vandaag bekijken mag misschien wat aan de kleine kant zijn, maar onderschat het interieur niet. De ruimte die de woning heeft is optimaal benut en daarbij hebben ze ook nog enigszins een vintage vibe in dit neutrale interieur gecreëerd.

Wat kan je verwachten? Een woon- en slaapkamer in een, mooie foto’s aan de wanden en een prachtige bank.

Ruimte in een klein Scandinavisch appartement

bed klein appartement
Bron: Bolaget

Een krukje als nachtkastje gaat prima en kan er zeker zo stijlvol uitzien. Wij vinden dat het leren krukje en de bijpassende stoel mooi naast het zachte bed staan. Het zorgt voor een leuk contrast met hun ruige look en de zwart-wit foto’s die erboven hangen maken het af.

Je ziet duidelijk de moderne Scandinavische stijl terug in deze woning. Zo zit het vol neutrale tinten, een minimalistisch design en wat fris groen.

Go Scandi: met deze 5 decoraties voor een Scandinavisch interieur zit je goed

scandinavisch interieur
Bron: Bolaget

Een ruimte hoeft niet vierkant te zijn

Zoals je kan zien lijkt deze kamer helemaal niet klein. Het komt voor een deel door het zachte ronde kleed en deels door het feit dat de ruimte niet vierkant is. Vanuit deze hoek lijkt het bijna alsof de bank én niet de muur schuin in het interieur staat. Maar kijk naar het plafond en het is duidelijk te zien.

Daardoor krijg je het idee alsof de bank niet helemaal tegen de muur aan is geschoven. Bij een open ruimte zoals deze is dat trouwens ook een goed idee. Het laat je woonkamer er namelijk levendiger uitzien en minder stijfjes dan wanneer de bank recht tegen de wand staat. Met wat ruimte tussen de bank en muur creëer je een luchtiger gevoel in je interieur.

Waar is de kast?

Het enige wat wij ons nog afvragen in dit kleine appartement is: waar worden de kleren gelaten? De ruimte hier mag dan goed worden benut, maar een kledingkast is nergens te bekennen. Of ze moeten de kleren onder het bed hebben verstopt. Vergis je namelijk niet in de ruimte die een kledingkast in kan nemen in je eigen interieur.

Een kledingkast op maat laten maken? Hier wil je op letten

woonkamer
Bron: Bolaget

Een prachtige vintage gekleurde bank

Weer een prachtige foto met toch nog een beetje een vintage gevoel ook al is het geen zwart-wit foto. De fotografie stijl en het fotolijstje zorgen ervoor. Daarnaast zijn wij dol op deze bank. De wat mosterdgele kleur voegt toe aan de vintage sfeer in het interieur.

Te mooi: dit donkergrijze appartement hangt vol met zwart-wit kunst en fotografie

scandinavische werkplek
Bron: Bolaget

In het verlengde van deze ruimte is nog een werkplek met open planken voor de nodige opbergruimte. Het handige memobord is ook meteen een leuke opvulling van de witte muur. En wij zijn fan van de toffe hanglampen die je hier ziet!

kleine woning keuken
Bron: Bolaget

Ook hier in de keuken zorgt de schuine muur voor de benodigde ruimte en daardoor ook een ruimere look met de eettafel ertegenaan. Het tafelkleed wat net een beetje op de grond hangt zorgt voor een stijlvolle look (soms hoeft het niet allemaal strak en recht). En vergeet natuurlijk niet de mooie vintage foto die boven de tafel hangt.

 

Deze Scandinavische woning laat zien dat je geel in je interieur wilt hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit kleine Scandinavische appartement heeft een vintage touch
Sluiten