Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Uncategorized 18 aug 2020

Een home office hoeft niet groot te zijn – hier zie je een goed voorbeeld

Thuiswerken is het nieuwe normaal. Daar zijn we op de Roomed-redactie stiekem hartstikke blij mee, want werken in een mooi thuiskantoor is natuurlijk veel inspirerender dan werken in een kantoortuin. En ja, zelfs als je niet veel ruimte in huis hebt, dan kan je vast nog wel een plekje vinden voor een klein kantoor.

Want als we je vertellen dat je voor je eigen thuiskantoor echt geen zeeën van ruimte nodig hebt, zou je ons dan geloven? We laten het zien aan de hand van deze binnenkijker.

klein kantoor thuis
Bron: Bolaget

Et voila. Het bovenstaande bureau is misschien nog geen meter breed, maar zeker wel groot genoeg om je laptop en zelfs een extra scherm op kwijt te kunnen. In de lades berg je je agenda, pennen en andere prullaria op.

Zo’n bureau met een extra verhoging is trouwens ontzettend fijn om aan te werken. Niet alleen kan je ervoor zorgen dat je extra scherm een stukje hoger staat (en dus op ooghoogte, beter voor je nek), het zorgt ook nog eens voor extra opbergruimte. Zo houd je jouw home office dus gemakkelijk opgeruimd.

Zo goedkoop mogelijk

Schrikken de kosten van een eigen thuiskantoor je af? Nergens voor nodig. Je kunt in de kringloop een goedkoop bureau en een stoel op de kop tikken. Ook als ze niet bij elkaar passen. Schuur het hout op, geef je nieuwe aanwinsten een kleurtje wat goed in je interieur past, en jouw eigen thuiskantoor krijgt steeds meer vorm.

Prints voor je persoonlijke gallery wall kan je uit tijdschriften scheuren, en lampen kan je altijd in de kringloop kopen. Moraal van het verhaal: het hoeft echt niet duur of helemaal nieuw te zijn.

klein kantoor thuis
Bron: Bolaget

Overigens zijn we ook van mening dat een eigen thuiskantoor echt niet veel ruimte in beslag hoeft te nemen. Op de bovenstaande foto zie je hoe het bureau in een klein hoekje geplaatst is. Een hoekje waar je normaal gesproken misschien een plant neer zou zetten, of een indrukwekkende gallery wall aan de muur zou hangen.

Die smoes ‘ik heb geen ruimte voor een thuiskantoor’ gaat vanaf nu dus niet meer op. Kijk eens goed rond in je woonkamer. Waar zou je nog met je meubels kunnen schuiven zodat jouw home office wél werkelijkheid kan worden? Of kijk eens verder dan de woonkamer, en ga voor een klein kantoor in de gang.

Meer lezen over het inrichten van je thuiskantoor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een home office hoeft niet groot te zijn – hier zie je een goed voorbeeld
Sluiten