Klein huisje in de bergen met erg slim verborgen keuken

Hoewel het heerlijk is om veel ruimte te hebben, kan klein ook heel fijn zijn. In een minder ruim huis kun je namelijk ook meer dan genoeg ruimte hebben voor alles wat je nodig hebt. Dit kleine huisje is daar het perfecte voorbeeld van. Met een woonoppervlak van vijfendertig vierkante meter is het niet echt groot en toch mist het eigenlijk geen essentiële dingen, die een groot huis zou hebben. De studio heeft meer dan genoeg opbergruimte en zelfs een uitgebreide keuken, die niet meteen de hele ruimte inneemt. Sterker nog, die keuken is niet eens zichtbaar als hij niet gebruikt wordt!

De studio is een ontwerp van het Italiaanse architectenbureau Studioata, die het huisje ‘Tre Livelli’ noemde. Letterlijk vertaald betekent dat ‘drie niveaus’. Die betekenis komt terug in de opbouw van het interieur.

Klein huisje, grote verstopte keuken

Het interieur is opgedeeld in drie verschillende hoogtes. De kleine verhoging bovenop de normale vloer maakt plek voor extra opbergruimte, maar werkt ook als een soort opstapje. Het hoge derde deel is naast de slaapkamer en badkamer ook de verstopte keuken. Super slim, want zo hebben de eigenaren een fully equiped keuken waar ze uitgebreid kunnen koken, maar die niet de hele ruimte inneemt als er niet gekookt wordt.

Onmisbaar in een klein huisje: extra opbergruimte. Hier loste het architectenbureau dat onder andere slim op door lades onder het ingebouwde bed te maken. Zelf ook extra opbergruimte onder je bed creëren? Met deze IKEA hack maak je zelf een platform bed met heel veel extra ruimte!

De badkamer is een smalle ruimte achter de slaapkamer. Aan het hoofdeind maakten de architecten over de hele breedte van het bed een muur. De open delen die overbleven vulden ze op met een wand van melkglas en een schuifdeur.

Geen plek voor een kledingkast of puilt de normale kledingkast uit? Dit is een simpele en slimme kledingkast voor een kleine slaapkamer.

Onder vrijwel elk stuk laminaat in het huisje gaat extra opbergruimte schuil. Als de keukenkastjes vol zijn, kunnen de pannen en voorraad ook gewoon in de vloer opgeborgen worden.

studioata.com

Reageer op artikel:
Klein huisje in de bergen met erg slim verborgen keuken
Sluiten