Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 15 oktober 2018

Klein huis? Met deze 6 tips laat je jouw huis groter lijken

Een klein huis is een stuk lastiger in te richten dan wanneer je meer ruimte hebt. Daarom moet je creatief omgaan met de ruimte die je wél hebt. Wij geven je een aantal handige tips om je huis groter te laten lijken.

1. Transparante meubels en elementen

Hoe meer je kunt zien, hoe groter de ruimte lijkt. Transparante meubels zijn hiervoor dé oplossing. Het staat niet alleen super stijlvol, maar zulke meubels geven de ruimte ook meteen een ‘luchtige’ look.

>> 4x voordelen van transparante meubels in je interieur

2. Meubels op pootjes

Diezelfde luchtige look bereik je ook door meubels op pootjes te kiezen. De meubels worden zo minder massief en hoe meer je van de vloer kunt ziet, hoe beter! In dit artikel geven we meer tips en inspiratie voor een luchtig interieur.

3. Een weloverwogen kleurenpalet

Veel wit laat de ruimte groter lijken en zwart geeft een verkleinend effect. Maar zo zwart-wit is het niet, want gelukkig zijn er genoeg tinten om uit te kiezen. Zo zagen we bijvoorbeeld in dit compacte appartement dat donkere muren ook in een kleine ruimte een goed idee kunnen zijn. Het is maar net voor welke look je wil gaan.

>> Zo kies je de juiste kleur voor je muur

4. Goede verlichting

Wordt nog wel eens vergeten maar is super belangrijk: goede verlichting. Het liefste veel daglicht, maar helaas is niet elk huis gezegd met grote ramen. Dan doe je er goed aan om te gaan voor verlichting op verschillende levels. Denk aan een plafondlamp en wandlamp, maar bijvoorbeeld ook een mooie lamp die je op de grond zet. Door deze variatie lijkt een klein huis altijd groter!

5. De vloer als één geheel

Laat de vloer op een verdieping zo veel mogelijk doorlopen in verschillende kamers. Als je elke kamer een aparte vloer geeft, krijg je een soort patchwork effect en dat werkt optisch verkleinend. Je kunt er bij een planken vloer zelfs voor kiezen om de plinten tussen de deurposten achterwege te laten. Dat is even puzzelen omdat je de vloer in één keer door moet leggen, maar het zorgt voor een mooi en ruimtelijk effect.

6. Mirror mirror on the wall

Je hebt deze tip waarschijnlijk al eerder gehoord, maar het is wel een onmisbare in dit rijtje. Door de reflectie van een spiegel lijkt een ruimte groter. Vooral in combinatie met een licht interieur!

De beste tips voor een klein huis

Reageer op artikel:
Klein huis? Met deze 6 tips laat je jouw huis groter lijken
Sluiten