Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Compact Wonen 6 okt 2020

6 praktische tips om je kleine huis groter te laten lijken

Een klein huis is relatief gezien een stuk lastiger in te richten dan wanneer je meer ruimte hebt. Daarom moet je creatief omgaan met de ruimte die je wél hebt. Wij geven je een aantal handige tips om je huis groter te laten lijken.

Houd in je achterhoofd: ook als je een hele grote ruimte sfeervol wilt inrichten, is het inrichten van je huis niet easy. Dus omarm je kleine huis en maak er het beste van.

Tips voor het inrichten van een klein huis

1. Transparante meubels en elementen

Hoe meer je kunt zien, hoe groter de ruimte lijkt. Transparante meubels zijn hiervoor dé oplossing. Het staat niet alleen super stijlvol, maar zulke meubels geven de ruimte ook meteen een ‘luchtige’ look.

>> 4x voordelen van transparante meubels in je interieur

2. Meubels op pootjes

Diezelfde luchtige look bereik je ook door meubels op pootjes te kiezen. De meubels worden zo minder massief en hoe meer je van de vloer kunt ziet, hoe beter! In dit artikel geven we meer tips en inspiratie voor een luchtig interieur.

3. Een weloverwogen kleurenpalet

Veel wit laat de ruimte groter lijken en zwart geeft een verkleinend effect. Maar zo zwart-wit is het niet, want gelukkig zijn er genoeg tinten om uit te kiezen. Donkere kleuren kunnen in sommige gevallen juist heel goed uitkomen in een klein huis. Het is een kwestie van proberen, proberen, proberen.

4. Goede verlichting in een klein huis

Wordt nog wel eens vergeten maar is super belangrijk: goede verlichting. Het liefste veel daglicht, maar helaas is niet elk huis gezegd met grote ramen. Dan doe je er goed aan om te gaan voor verlichting op verschillende levels.

Hoe, vraag je je af? Denk aan een plafondlamp en wandlamp, maar bijvoorbeeld ook een mooie lamp die je op de grond zet. Door deze variatie lijkt een klein huis altijd groter.

5. De vloer als één geheel

Laat de vloer op een verdieping zo veel mogelijk doorlopen in verschillende kamers. Als je elke kamer een aparte vloer geeft, krijg je een soort patchwork effect en dat werkt optisch verkleinend. Je kunt er bij een planken vloer zelfs voor kiezen om de plinten tussen de deurposten achterwege te laten. Dat is even puzzelen omdat je de vloer in één keer door moet leggen, maar het zorgt voor een mooi en ruimtelijk effect.

6. Mirror mirror on the wall

Je hebt deze tip waarschijnlijk al eerder gehoord, maar het is wel een onmisbare in dit rijtje. Door de reflectie van een spiegel lijkt een ruimte groter. Vooral in combinatie met een licht interieur.

Meer onwijs handige tips voor een klein huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 praktische tips om je kleine huis groter te laten lijken
Sluiten