Klein en stijlvol appartement in Brooklyn met slim ingerichte keuken

Houd je van koken en woon je niet al te ruim? Natuurlijk droom je dan van een gigantische keuken met kookeiland en die komt er vast ooit wel, maar voor nu kun je ook in je kleine huis heel veel uit je keukentje halen. Kijk maar even hoe de bewoner van dit appartement in Brooklyn het aanpakt. Het appartement is van Sarah, die voor haar event bureau vaak avonden organiseert waarbij ze gasten uitnodigt voor een diner bij haar thuis. Haar huis en haar keuken zijn niet al te ruim, maar toch kan ze zo plaats maken voor twintig personen.

Dat komt voornamelijk door de slimme indeling van de keuken en de rest van het huis. Sarah heeft een open keuken met kookeiland, die tevens dient als bar. Op die manier is al extra zitruimte gecreëerd en door de eettafel parallel aan het eiland te plaatsen, betrek je deze ook bij de keuken en de bar.

Heb je een kleine keuken? Werk dan de hoogte in. Sarah gebruikt de muren tot het plafond om spullen op te bergen en boven het keukeneiland heeft ze haar collectie koperen pannen gehangen. Slim én stijlvol, want die koperen pannen wil je natuurlijk gewoon laten zien en absoluut niet achter gesloten deuren hebben.

Bekijk ook: 5 tips om optimaal gebruik te maken van je kleine keuken

>> inspiratie voor je eigen home bar

Misschien wel het meest gave aan dit appartement in Brooklyn: de wijnkast. Hier zie je meteen het bijzondere effect van een patroon op de muur. De lijnen zijn perfect afgestemd op het meubel en de planken en hetzelfde geldt voor het kleurenpallet. Zwart en wit wordt doorbroken door koperkleurige details (ook in het glaswerk!) en het groen van de planten. Wauw!

De woonkamer bevindt zich in dezelfde ruimte als de eetkamer en keuken. Hier wist Sarah een bohemian sfeer neer te zetten met veel planten, kunst aan de muur, een kleurrijk kleed op de vloer en de stoel als zomerse eye catcher.

De doorgang naar de slaapkamer is afgeschermd met een bamboe gordijn in plaats van een deur. Dit sluit helemaal aan op de natuurlijke sfeer in de rest van het appartement met de vele planten en natuurlijke materialen. Verder is het ook gewoon een stuk slimmer om een gordijn op te hangen: het bespaart ruimte!

In de badkamer koos Sarah niet voor echte planten, maar wél voor een gave vervanger: het douchegordijn met tropische print. Ben je ook op zoek naar zo’n exemplaar? Shop ‘m hier!

De grootste les die we uit dit appartement in Brooklyn halen is misschien wel dat een slimme inrichting dé key is en dat hoeft dus niet veel te kosten. We zien hier namelijk ook heel wat IKEA items in huis staan en die koperen pannen? Even goed zoeken bij tweedehands winkels en op websites zoals Marktplaats en Ebay.

Reageer op artikel:
Klein en stijlvol appartement in Brooklyn met slim ingerichte keuken
Sluiten