Jaime Andreas
Jaime Andreas Tuin 2 aug 2020

Wil je weten – zo haal je het meest uit de kleine ruimte op je balkon

Zeker met lekker weer wil je ook op een klein balkon een fijn plekje creëren om te zitten en te relaxen. Het gaat wat moeilijker, maar het kan zeker wel. Je moet gewoon slim gebruik maken van de kleine ruimte.

Nee, je hebt geen grote tuin nodig om te kunnen genieten van de zon. Geloof ons: ook met een klein balkon kom je al een heel eind.

Alles uit een klein balkon halen doe je zo

1. Lekker plekje op de grond

Heb je zo’n klein balkon dat je eigenlijk geen plek hebt voor een bankje of stoelen? Maak dan een lekker plekje op de grond met behulp van dikke kussens en fluffy dekens.

Zo kun je lekker zitten terwijl je een boek leest of lekker picknicken in je eigen huis. Zorg er wel voor dat je de kussens ‘s avonds binnen haalt om te voorkomen dat ze nat worden.

2. Buitenbar

Maak gebruik van railing van je balkon door daar een plank aan vast te maken en het te gebruiken als een bar. Zet daaronder een paar hoge krukken en je bent klaar. Een lekkere plek om een drankje te drinken en te genieten van het uitzicht.

3. Klein zithoekje

Maak in de hoek van je balkon een kleine zithoek met behulp van lekkere tuinstoelen of ga voor een eigengemaakte zithoek van pallets, lekkere kussens en dekens. Zo maak je het echt knus en sfeervol.

4. Hoge tafel

Op een klein balkon heb je geen ruimte voor een grote tafel om aan te eten, maar wellicht wel voor een hogere smalle tafel om met barkrukken aan te zitten. Zo kun je tijdens het eten genieten van het uitzicht vanaf je balkon.

5. Verticaal tuinieren

Maak het balkon extra gezellig met behulp van een verticale tuin op je balkon. Groene planten maken de plek een stuk levendiger en vrolijker. Lees hier meer over verticaal tuinieren.

6. Sfeervolle verlichting

Het is lastig een klein balkon sfeervol te maken, maar het kan zeker wel met behulp van mooie sfeerverlichting.

Denk aan de lichtjes die je meestal alleen ophangt met Kerstmis. Die kun je gewoon het hele jaar laten hangen en aanzetten wanneer het begint te schemeren. Heerlijk voor die zwoele zomeravonden. Wel uitkijken voor de vervelende muggen!

Tips om je tuin gezelliger te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wil je weten – zo haal je het meest uit de kleine ruimte op je balkon
Sluiten