Jaime Andreas
Jaime Andreas | LinkedIn Tuin 14 jun 2020

Het kan echt: een klein balkon gezellig maken met simpele ideeën

Als de zomer er weer aan komt is het fijn als je lekker buiten kunt zitten wanneer je wilt. Ook als je maar een klein balkon hebt om te gebruiken. Gelukkig heb je helemaal geen grote ruimte nodig om het voor jezelf gezellig te maken. Dit zijn een aantal simpele ideeën voor een gezellig balkon.

Op je balkon zitten in het zonnetje met een lekker drankje in de hand is een droom die je makkelijk uit kan laten komen.

Een klein balkon gezellig maken

1. Handige meubels

Op je kleine balkon heb je niet veel ruimte, dus het is slim om handige meubels te gebruiken. Kleine banken, tafeltjes en stoelen. Denk aan kleine ronde tafeltjes of stoelen die je weer in kan klappen zodra je naar binnen gaat.

Ook leuk is om een kleine bank of een stoel in de lengte van het balkon te zetten zodat je een klein knus hoekje kan creëren.

2. Kussens en dekentjes

Dat knusse hoekje op het balkon maak je pas echt gezellig met zachte kussens en warme dekentjes om in weg te kruipen. Zo kun je zelfs op koelere zomeravonden lekker buiten zitten zonder het koud te krijgen.

3. Lichtjes

Maak het extra gezellig met behulp van leuke lichtjes. Je kunt kaarsen gebruiken, maar we snappen dat je dit buiten een beetje risky vindt. Onze tip: gebruik kerstverlichting. Dat ziet er het hele jaar door mooi uit, niet alleen tijdens kerst.

Je hebt tegenwoordig allerlei gave kerst-achtige verlichting in de vorm van bloemen, sterren of kleine lantaarntjes.

4. Planten en bloemen

Je geeft je kleine balkon een levendige en persoonlijke touch door het gebruik van planten en bloemen. Hang aan de randen van je balkon bakken om leuke bloemen in te planten. Of zet een hoog tafeltje neer om dat wat kleinere plantenpotten op te zetten.

> Lees ook: Een kleine tuin? Ga verticaal tuinieren!

5. Veel kleur

Veel kleur op een klein balkon zorgt voor een zomerse vibe. Kleur kan komen in de vorm van prachtige bloemen. Maar je kunt ook denken aan een tof buitenkleed, zonwering of andere leuke accessoires.

6. Slim hoogtegebruik

Maak op een klein balkon slim gebruik van de hoogte. Je hebt geen ruimte voor een grote tafel om aan te eten. Een hoge tafel, of een bar aan de balkonrand, kan wel. Met twee of drie barkrukken neemt het weinig ruimte in en je kunt er eventueel ook nog iets onder zetten. Bovendien kun je op hoge stoelen beter genieten van het uitzicht vanaf je balkon.

Inspiratie nodig voor de tuin?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Het kan echt: een klein balkon gezellig maken met simpele ideeën
Sluiten