Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 16 nov 2020

Wit op wit: dit kleine appartement straalt rust uit op een stijlvolle manier

Klein wonen wordt in veel gevallen als lastig gezien, want wat moet je met de ruimte doen zonder dat het al te druk wordt? Ga je voor veel kleur in huis, of laat je alles wit? De bewoner van dit appartement heeft gekozen voor een witte inrichting, en dat pakt heek goed uit.

Het appartement is slechts 42 vierkante meter, maar door de rustige en cleane inrichting stoort dat totaal niet. Sterker nog, wij vinden dat het op de foto toch echt groter lijkt dan dat het daadwerkelijk is.

klein appartement inrichten met natuurlijke kleuren
Bron: Bolaget

Normaal zijn we op de Roomed-redactie niet zo van de wit-op-wit interieurs, simpelweg omdat we vinden dat het enorm kan lonen om veel kleur in huis te gebruiken. Maar voor dit appartement maken we graag een uitzondering.

> Ben jij wel fan van wit op wit? 16 voorbeelden om wit in je thuiskantoor toe te passen.

Gordijnen als eyecatcher

Alle tinten wit (vooruit, en beige) zijn zo goed met elkaar gecombineerd. We zien wit in verschillende texturen, vormen en materialen terugkomen. Uiteraard zijn de oranjerode gordijnen een eyecatcher,

klein appartement inrichten met natuurlijke kleuren
Bron: Bolaget

En dan nog even over de keuken. Al jaren roep ik “als ik ooit een koophuis koop, wil ik groene tegels op de muur”. Dit is precíés wat ik daarmee bedoelde, dus deze foto gaat op mijn Pinterest-inspiratie-bord. Voor later.

De groente tegels matchen perfect met de messing details en het houten aanrechtblad. Deze natuurlijke kleuren staan goed bij elkaar – en uiteraard ook bij de crème witte keukenkastjes. De inrichting is simpel gehouden, het aanrechtblad blijft leeg en daardoor opgeruimd, wij zouden hier niets meer aan veranderen.

Andere prachtige binnenkijkers om inspiratie op te doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wit op wit: dit kleine appartement straalt rust uit op een stijlvolle manier
Sluiten