Rosa Bertram
Rosa Bertram Binnenkijken 12 jul 2019

Ruimte is overrated, laat dit knusse Scandinavische appartement zien

Dat ze in Scandinavië goed zijn in heel veel dingen, wisten we inmiddels wel. Van een strak design tot een warm landhuis: in Noord-Europa weten hoe ze moeten inrichten, en hóé. Maar dat je voor het stijlvol inrichten en creëren van een warme ruimte eigenlijk ook niet veel ruimte voor nodig hebt, bewijst dit Zweedse appartement.

Het appartement telt in totaal nog geen 40m2. In totaal is het slechts 38,7 m2, om precies te zijn. Maar met het juiste interieur heb je al die meters ook helemaal niet nodig, zo blijkt. Kijk je mee?

grijze bank hoek

Een houten vloer to die for

Een interieurjunkie maak je met weinig zo blij als een mooie, échte houten vloer. En planten natuurlijk, altijd planten. Maar ook die ontbreken zeker niet in dit knusse appartement.

grijze bank

Dit appartement an sich is redelijk grauw als je het zo bekijkt: de vloer, het kleed, de bank en de dekentjes en kussens. Toch weten de bewoners er een warm plaatje van te maken.

Hoe ze dat deden? Subtiele houten details (zoals de bankpoten en boekenrek naast de bank en aan de muur) en natuurlijke de warme fauteuil. Een paar prachtige, uitspringen planten (van monstera tot opvallende cactus) et voilà: een recept voor een sfeervol huisje!

houten eettafel

Gezellige eethoek

Hout, hout en nog meer hout. Ons kan je niet veel blijer krijgen. De klassieke houten kleur als eettafel is een slimme keuze. Door voor een natuurlijke kleur te kiezen (en niet nog meer wit), creëer je direct een gezellige eethoek.

Extra punten voor de inspirerende grote boeken op tafel, die doen het áltijd goed.

keuken

Ook de keuken: helemaal van hout

De houten vloer loopt helemaal door tot in de keuken en slaapkamer. De houten keukenkastjes komen op hun beurt in een vrolijke, crèmekleur en geven again het gevoel van een heus landhuis. En dat op die paar vierkante meters!

Een chique houten keukenblad en glazen hangkasten maken dat gevoel helemaal af. Oh, en vergeet de metrotegels tegen de muur niet: hygiënisch én stijlvol.

Dit vind je vast ook inspirerend: Mooi: een zachte industriële look met een combi van staal en licht hout

klein bed

Alsof je in een hutje op de hei logeert

Bij het zien van deze slaapkamer zwijmelen we graag nog even wat langer weg. De houten vloer, het houten bedframe, maar zeker ook de houten muren zorgen ervoor dat het voelt alsof je in hutje op de hei logeert.

In zo zie je maar weer: een mooie set aan beddengoed doet wonderen.

Net als een heerlijk overzichtelijke en minimalistische kledingkast. Wat een tof idee om ook hier een paar mooie planten neer te zetten. Het lijkt erop dat de grote pannenkoekplant uit de woonkamer gestekt is. Benieuwd hoe je dat doet? Heeft jouw pannenkoekplant baby’s? Zo stek je ‘m!

Meer inspirerende binnenkijkers?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruimte is overrated, laat dit knusse Scandinavische appartement zien
Sluiten