Inspiratie: op deze manier laat je een klein appartement met open kasten ruimtelijker lijken

Als je een kleine ruimte tot je beschikking hebt – bijvoorbeeld een klein appartement, of een studentenkamer – dan kan het soms lastig zijn om de juiste indeling te vinden. Wat wij vooral een grote struggle vinden is het neerzetten van kasten. Kasten zorgen er vaak voor dat een kleine ruimte nóg kleiner lijkt.

De oplossing? Wat ons betreft is dat een open kast. Door een open kast in een kleine ruimte neer te zetten, blijft de ruimte veel meer open. En ja, daardoor lijkt ‘ie weer minder klein.

In het onderstaande Scandinavische appartement zie je precies wat we bedoelen. Ben je klaar voor een flinke dosis inspiratie? Scroll dan snel naar beneden.

klein appartement met open kasten
klein appartement met open kasten

De grote open kast hierboven is hét voorbeeld van hoe het moet. De open kast is rustig ingericht en zorgt ervoor dat je voldoende opbergruimte hebt voor leuke woonaccessoires, maar niet tegen een ontzettend drukke of dichte kast aan zit te kijken.

Omdat de zijkanten van deze kast volledig open zijn, krijgt de kamer een veel ruimtelijkere uitstraling dan wanneer er gekozen wordt voor een dichte kast. Een slimme keuze dus!

Ga voor wit

Twijfel je nog tussen een zwarte kast en een witte kast? Als de kast in een kleine ruimte komt te staan, dan zouden wij altijd aanraden om voor een witte kast te gaan.

home office in een klein appartement

In de kleine home office van het appartement is ongeveer dezelfde kast gebruikt als in de woonkamer. Ook hier zorgt diezelfde constructie ervoor dat de home office bijna niet opvalt. Dat houdt dit deel van de slaapkamer lekker luchtig.

Meer leren over het inrichten van een open kast?

kvarteretmakleri

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Inspiratie: op deze manier laat je een klein appartement met open kasten ruimtelijker lijken
Sluiten