Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 1 nov 2019

Klein appartement? 4 tips voor het ‘faken’ van een hoog plafond

Een hoog plafond geeft een kamer altijd een ruimtelijk, open gevoel. Precies wat je eigenlijk in een klein appartement nodig hebt. Als jij niet gezegend bent met een hoog plafond, dan hebben we 4 tips voor je waarmee je dat gevoel tóch kan faken.

Er zijn namelijk genoeg tricks waarmee je je hersenen voor de gek kunt houden, zodat het in elk geval líjkt alsof je een met een hoog plafond kunt pronken.

4 tips voor het faken van een hoog plafond in een klein appartement

1. Hang gordijnen hoger

Een hele simpele trick met een groot effect: hang de gordijnrails boven je ramen hoger dan je gewend bent. Sterker nog, hang je gordijnen het allerliefste tegen je plafond aan (en dus niet vlak boven het kozijn). Hierdoor oogt de ruimte in één klap groter en hoger.

> Lees ook: Op onze wish list: torenhoge plafonds met gordijnen tot aan de grond

2. Hanglampen

Door hanglampen op te hangen, krijg je automatisch een focus op het snoer dat van het plafond naar de lamp loopt. Door deze lange vormen oogt jouw plafond hoger. Wil je éxtra nadruk leggen op dat snoer? Kijk dan of je een pendant lamp kunt vinden met een kleurrijk snoer, of kies een industriële variant met touw.

roze woonkamer
Bron: Bolaget

3. Verf je plafond lichter dan je muren

Je plafond schilderen in een donkere, felle kleur? Wij vinden het prachtig, maar het is geen goed idee om je plafond hoger te laten lijken. Een licht plafond maakt de ruimte namelijk optisch groter, dus kies altijd voor een paar tinten lichter dan de kleur van je muren. Een rustig kleurenpalet zorgt er altijd voor dat de ruimte groter lijkt.

4. Verf je muren voor de helft

Voor de laatste trick focussen we niet op het plafond zelf, maar op de muur. Het is je vast niet ontgaan dat een muur voor de helft schilderen een interieurtrend is, maar wist je ook dat deze trend ervoor zorgt dat jouw plafond een stuk hoger lijkt?

> Een muur voor de helft schilderen, hoe doe je dat? Zo schilder je de perfecte rechte lijn

Meer tips voor in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Klein appartement? 4 tips voor het ‘faken’ van een hoog plafond
Sluiten