Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 29 apr 2019

Dit is de grootste fout die mensen met een klein appartement maken

Het inrichten van een klein appartement kan lastig zijn. Daarom proberen wij op allerlei manieren te helpen met het geven van tips en tricks. Vandaag behandelen we de grootste fout die mensen met en klein appartement maken: het te klein kopen van meubels.

We snappen het idee: als je kleine meubels koopt, dan lijkt je appartement groter. Er is immers meer ruimte over. Maar het tegendeel blijkt waar, want wanneer je té kleine meubels koopt, kan dat er juist voor zorgen dat de ruimte nog kleiner lijkt dan hij al is. En dat willen we dus juist voorkomen. Gelukkig hebben wij ook meteen drie oplossingen voor dit probleem.

Oplossing 1: Gebruik de 2/3e regel

Of je nou van cijfertjes houdt of niet, een goede indeling begint met de goede afmetingen tussen verschillende meubelstukken. Een goede houvast is het gebruiken van de 2/3e regel. Begin met het meten van de muur, en werk vanuit naar van groot naar klein. Zo zou je bank 2/3e van de muur moeten zijn, en de koffietafel 2/3e van je bank.

Oplossing 2: Niet alles mag even zwaar zijn

Hiermee bedoelen we niet letterlijk het gewicht, maar met hoe zwaar het er uit ziet. Combineer bijvoorbeeld een logge poef met een hoog tafeltje dat op dunne pootjes staat. Of zet een luchtige lamp op een vierkanten kist. Of een zware bloempot in combinatie met een licht tafeltje, zoals op de foto hierboven.

Variatie is hierbij heel belangrijk. Wanneer je in een kamer allerlei lompe, grote tafeltjes en accessoires bij elkaar zet, zul je zien dat de ruimte meteen een stuk kleiner oogt. En dat proberen we nou juist te voorkomen. Sommige objecten moeten zwaar en statisch ogen, terwijl je andere objecten juist gemakkelijk op kunt tillen. Als je zwaar en licht met elkaar combineert, zit je goed.

Oplossing 3: Vertrouw op je gevoel

Je kunt het inrichten van je huis overlaten door verschillende apps of honderden van onze artikelen lezen, uiteindelijk moet je het toch zelf doen. Jou eigen gevoel weet het namelijk het beste. Lijkt iets te klein? Koop het dan niet. Wees vooral niet bang om iets nieuws te proberen. Vertrouw op je gevoel. Want als je iets verandert wat uiteindelijk toch niet helemaal lekker voelt, dan probeer je toch gewoon niets nieuws?

Nog meer tips voor een klein appartement:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

freshome

Reageer op artikel:
Dit is de grootste fout die mensen met een klein appartement maken
Sluiten