Een kleed in de woonkamer zorgt voor meer dan alleen warme voetjes

Een kleed in de woonkamer geeft je interieur een huiselijke sfeer, en tegelijkertijd zorgt het ook voor een zachte landingsbaan mocht je graag op blote voeten door het huis lopen. Maar een kleed kan interieur wise ook een hoop struggles wegnemen!

Het kan bijvoorbeeld zorgen voor meer kleur, een ruimte groter laten lijken (of juist knusser), en ook de verhouding tussen warm en koel aanpassen. Wij geven je een aantal voorbeelden.

Warm en koel

Het interieur dat je hierboven ziet bestaat voornamelijk uit koele elementen zoals het lichte kleurenpalet en en het zwarte leer van de Eames Lounge Chair. Door het juten kleed wordt er een warm element toegevoegd. Hierdoor ontstaat balans. Meer tips over de balans tussen warm en koel? Bekijk dit artikel.

Kleur

Aangezien een kleed vaak een erg groot object is, heeft het ook een grote impact op je interieur. Kijk bijvoorbeeld naar de afbeelding hierboven. Een redelijk neutraal kleurenpalet, met in principe maar twee opvallende kleuren daar aan toegevoegd (de stoel en het kleed). Omdat deze eye catchers zo groot zijn en hun kleur extra fel, bloeit meteen de gehele ruimte op.

Spanning

Gekke prints en patronen of opvallende materialen zorgen voor meer spanning in je interieur. Zorg in dat geval wel dat het kleed goed zichtbaar is.

Contrast

Ook het contrast tussen donker en licht kun je met een kleed accentueren. Vind je je woonkamer nog wat donker door de donkere vloer? Leg een licht kleed in de woonkamer over je donkere vloer en je creëert binnen no time een meer open en clean effect.

Reageer op artikel:
Een kleed in de woonkamer zorgt voor meer dan alleen warme voetjes
Sluiten